Kinder-Hörgeräte: Modelle, Kosten & Erfahrungen | MySecondEar

U djece smanjenje sluha spada među najčešće urođeni senzorni poremećaj. Oko 170 milijuna djece pogođeno je širom svijeta. Dječja slušna pomagala mogu popraviti situaciju i mogu regulirati moguće negativne posljedice ograničenja slušanja u razvoju adolescenata. Sadrže neka posebna svojstva koja ih čine prikladnim kao pratnju dječjeg života.

Gubitak sluha/gubitak sluha u djece

U slučaju gubitka sluha, slušni aparati nisu relevantni samo na području saslušanja. Aktivno ispitivanje okoliša izuzetno je značajno za dječji razvoj, i jezično i društveno. U tu svrhu, interakcija s drugima kao sredstvo orijentacije u svijetu i razvoju djeteta prvenstveno se treba shvatiti. Veze i odnosi koji čine emocionalnu osnovu osobnog razvoja adolescenata također su povezani putem (jezičnog) kontakta s kolegama. Slušanje je, dakle, značajna dio u potpori spomenutih procesa, zbog čega se ograničenja slušanja trebaju tretirati rano ako je moguće. Umanjenja sluha obično se dobro obrađuju slušnim aparatima ili u rijetkim slučajevima s implantatima i pomažu djeci da postanu nekompliciran tijek svog djetinjstva.

Kada djetetu treba slušni aparat?

Da biste odgovorili na ovo pitanje, treba platiti mogućim znakovima prvih znakova koji ukazuju na smanjenje sluha. To uključuje rijetke postove, nedostatak zanimanja za akustične podražaje poput glazbe, glasno govoreći, neuspjeh zastrašujućih glasnim zvukovima. Bebe su također upečatljive ako ne traže izvore buke. U tim se slučajevima treba pojasniti je li potreban slušni aparat za djecu. Testovi sluha provode se brzo i bezbolno u obliku preglednih pregleda za dijagnozu. Ovdje su određeni tip i stupnjevi gubitka sluha da dobiju odgovarajuće intervencije pomoću kojih je slušanje podržano i zajamčeno udobno.

Dječji slušni aparati

Općenito,

preporučuju se djeci i adolescentima mlađim od 16 godina. To su snažno izgrađeni, prašini i vodootporni, kao i precizno izrađeni kako bi izdržali izraženu fizičku aktivnost mladih nosača. Širok raspon različitih boja doprinosi povećanju iskustva s osjećajem. U najboljem slučaju, na uređaju se pričvršćuje i zaslon statusa radi pojednostavljenog rada roditelja.

Saslušanje se treba mijenjati sa školom u školi, jer razumijevanje jezika u različitim slušnim okruženjima mora biti zajamčeno kako bi se osiguralo holističko sudjelovanje u interaktivnom okruženju u školi i izvan nje. Dječja slušna pomagala moraju se uvjeriti i u razredu i u školskom dvorištu i omogućiti uspješno učenje, kao i uspostavljanje kontakata. U školskom sektoru dodatni pribor može dodatno povećati djetetovu neovisnost i fleksibilnost.

Slušni aparati za provođenje kostiju za djecu

Ako ne možete upotrijebiti adaptaciju konvencionalnog slušnog aparata za HDO, slušni aparat za provod za kosti drugi su način slušanja djece. S jedne strane, uređaji za provođenje kostiju dostupni su za pridržavanje. Uz njih, adapter za ljepilo pričvršćen je na kožu iza uha, na kojoj je pričvršćen zvučni procesor. Za ovaj oblik nije potrebna operacija niti se povećava rizik od deformacije lubanje. S druge strane, djeca se često koriste kod djece, koja su se pokazala kao korisnička u djetinjstvu i kad se kreću. Međutim, potrebno je izbjegavati vrijeme za predugo vrijeme kako bi se spriječilo tlačne točke.

Cochlea implantat u djeci

Unatoč prilično rijetkoj pojavi, implantati kochlea također se koriste kao slušni rješenje za djecu, pod uvjetom da su određena područja uha već previše loše oštećena ili To nošenje konvencionalnog slušnog aparata nije moguće iz drugih razloga. Kohlea implantati mogu se koristiti čak i ako su stanice kose ili unutarnje uši oštećene. Umetanje implantata čak se preporučuje u mladoj dobi, jer su izgledi za učenje čvrstog sluha i standardnog djetetovog razvoja tako obećavajući. Međutim, ovo nije beznačajna kirurška intervencija u kojoj se mogu dogoditi komplikacije i koje bi stoga trebalo pažljivo razmotriti.

Razlika između dječjih i odraslih modela

Tehnički gledano, slušni aparati za djecu i odrasle su vrlo slični, a slušni aparat za djecu su pojednostavili rad. Zbog izraženijeg pokreta i posljedično, slušni aparati za djecu su posebno robusni i protiv vode i prašine. LED oglasi također pojednostavljuju operaciju roditelja i promiču priliku da preuzmu odgovornost od strane djece. Druga razlika prikazana je u dizajnu: dječji slušni aparat obično se mogu odabrati iz šarene palete boja kako bi se povećalo prihvaćanje unutar dobne skupine i zaštitila osjetljivu dječju kožu izrađenu od hipoalergenskih materijala. U konačnici, dječja brava uobičajena je za odjeljak baterije.

Dječji slušni aparati koštaju

Troškovi slušnih pomagala za djecu snažno se razlikuju ovisno o modelu i rasponu funkcija. To se brzo može očekivati ​​s cijenom od preko 700 eura po uhu. Međutim, treba imati na umu da zakonski zdravstveni osiguratelji preuzmu iznos do 786,86 eura po uhu, ponekad postoji i holistička pretpostavka o troškovima. Najbolje je saznati više izravno od svog zdravstvenog osiguravajućeg društva o iznosu prijenosa troškova.

Akustičari za slušnu pomoć za djecu

Ako sumnjate u smanjenje sluha kod svog djeteta, trebali biste što prije posjetiti liječnika kako biste postigli sigurnost. Ako se potvrdi sumnja, mora se riješiti opskrba s odgovarajućim slušnim pomagalima. Za odabir, prilagodbu i postavljanje slušnih aparata kod djece, pedakustisti . Profesionalci za slušnu skrb specijalizirani za djecu i mlade poznaju dječje organe za slušanje i tijek razvoja i liječenja s empatijom i radnim radnim materijalom. Vrijedno je potražiti pedakl u blizini, za koji i vi i vaše dijete imate samopouzdanja, jer zbog stalnog rasta dospijevaju česti posjeti stručnjaku.