Airpods als Hörgerät? Jetzt mehr erfahren! | MySecondEar
Koristite

AIRPODS kao slušni aparat? Saznajte više sada!

Apple 2021 je s razgovorom pojačao Apple 2021 u ažuriranju iOS15, što je od tada donijelo upotrebu AirPods Pro kao slušni aparat. Funkcija se može aktivirati putem postavki & gt; Operativna AIDS & GT; Audio/vizualni & gt; Podešavanje slušalica & GT; Primijeniti s načinom transparentnosti & gt; Pojačanje razgovora. Ali ubuduće, male slušalice zapravo mogu zamijeniti slušni aparati ?

Slušni aparat u odnosu na AirPods: Razlike & amp; Sličnosti

Slušni aparat

AirPods Pro

Bežična Bluetooth veza s vanjskim uređajima.

Opcije povezivanja ovisno o modelu, obično i drugim proizvođačima

Slučne funkcije samo u kombinaciji s Apple uređajima

Neobitno sjedalo u uhu (za moderna slušna pomagala)

kao ido ili hdo Dostupno

slušalice u uhu

Medicinski proizvod posebno za liječenje gubitka sluha

Nema medicinskog uređaja, prvenstveno za streaming glazbe

akku drži se tijekom dana

Baterija traje 4,5 sati sluha

Punjenje baterije traje nekoliko sati

20-30 minuta za potpuno opterećenje

Navedene određene fine postavke

Postavke ugljena putem APP Audiogram

Suzbijanje buke može poslužiti zaštitu sluha


AirPods se koriste kao slušni aparat

Postavke za korištenje AirPods mogu se prilagoditi pojedinačnom saslušanju, što stvara personalizirano iskustvo slušanja. Za konfiguraciju, , koja je stvorena unaprijed korištenjem odgovarajuće aplikacije, može se ubaciti u Appleovu zdravstvenu aplikaciju. Postavke AirPods s obzirom na potrebe zabilježene u su prilagođene. Specifične slušne funkcije također postavljaju slušalice kao podršku sluha:

Pojačavanje razgovora : Ako se pojačava aktivira, mikrofoni AirPods apsorbiraju akustično okruženje. Buke ukrcavanja su oslabljeni i glas partnera za razgovor se očito naglašava i izlazi u uho.

Live-Mitmahl : Ova funkcija omogućuje upotrebu iPhonea, iPada ili iPoda kao udaljenog mikrofona ako su postavljeni u prostornoj blizini. Zvuk se šalje u AirPods putem odgovarajućeg uređaja i na taj način - prema Appleu - implementira se slušanje daljnjih ljudi. Prema proizvođaču, proizvođač je posebno koristan u glasnim okruženjima. Preduvjet je iOS 14.3 ili noviji, kao i upotreba AirPods, AirPods Pro, PowerBeats Pro ili Beats Fit Pro.

Pozadina buke : Nažalost, ako pod tinnitusom, možete upotrijebiti svoje airpods za preklapanje dosadnih zvukova. Na primjer, kiša ili buka mogu se odabrati u odjeljku "pozadinski zvukovi" u postavkama iPhonea kako bi se kompenzirala za ušiv. Opcija upravljanja može se dodati u upravljački centar za brzi pristup.

Suzbijanje buke i način prozirnosti : AirPods Pro i AirPods Max uključuju mogućnost suzbijanja buke vanjskih zvukova. Da biste to učinili, neutralizirajte nepoželjnu pozadinsku buku u i prema van. Osim toga, moguća je promjena načina transparentnosti u kojem se zvučno okruženje u potpunosti doživljava unatoč slušalicama. Promjena se može realizirati izravno putem slušalica ili putem iPhonea, iPada, Apple Watch -a ili Mac -a, a također se kontrolira putem upravljačkog centra.

AirPods kao slušni aparat: prednosti i nedostaci

Prednosti AirPods -a kao slušnih aparata odnose se na optički aspekt, jer moderan, popularni dizajn može favorizirati raspad stigmata u usporedbi sa slušnim aparatima. Osobito mlade nositelji slušnih aparata mogu biti spremniji nositi AirPods umjesto konvencionalnih slušnih pomagala. S druge strane, suzbijanje buke je pozitivno, što može pridonijeti zaštiti sluha protiv glasne buke.

Unatoč mjerama sluha, Apple ne promovira svoje zračne apare kao zamjenu slušnog aparata, jer slušalice nisu medicinski proizvodi. Oni se ne tumače ni za dugoročnu upotrebu, niti se mogu preciznije postavke za podršku sluha. Relativno kratak vijek trajanja baterije od oko 4,5 sati nije dovoljan za punu potrebu za slušnim aparanjem. Standardni oblik bez individualnog prilagođavanja uha dovodi do komfora i dodatno ograničava radni vijek. Akustično je i problematično da se prihvaćeni profil sluha prihvati za oba uha i da samo nekoliko promjena u postavkama slušanja može biti konkretne. Prema studiji slušnih uvida , visoke frekvencije se ne podižu u istoj mjeri kao i za konvencionalne slušne aparat, ali niske frekvencije su previše intenzivno povećane.

Zaključak: AirPods zamjenjuju ne -medicinske slušne aparate

Zaključak se može jasno reći: AirPods nisu slušni aparati i ne mogu u potpunosti zamijeniti medicinske proizvode. Budući da se većina slušnih problema događa u području visoke frekvencije, nedostatak pojačanja u ovom području posebno je problematičan. Osim toga, jači gubitak sluha ne može se tretirati prvenstveno produciranim slušanjem glazbe slušalicama . U slučaju laganog smanjenja sluha, AirPods i dalje može olakšati svakodnevno, ali ograničena udobnost i farma baterija govore protiv upotrebe kao svakodnevni slušni aparat. S druge strane, funkcija pozadinske buke može se naglasiti posebno pozitivno, što se može koristiti na ciljani način kako bi se nadoknadila tinitus.

Appleove mjere za podršku sluha

Čak i ako AirPods ne predstavljaju ekvivalentnu zamjenu za slušna pomagala, Apple je impresivan kada je u pitanju podrška za sluh! S napravljenim za iPhone moguće je izravno strujanje sadržaja na Apple uređajima putem odabranih slušnih pomagala. U upotrebljivost za ljude s oštećenjem sluha može se vidjeti i u brojnim operativnim pomagalima kako bi se podržali teški i gluhi ljudi. Na taj način, osjetilne informacije ili dostupnost Siri putem pisanja i otkrivanja znakovnog jezika u FaceTime pomažu u korištenju uređaja. Možete pronaći daljnje mjere koje proizvođač nudi za pomoć.