Informacije za privatna kućanstva

Zakon o električnom i elektroničkom uređaju (Elektrog) sadrži različite zahtjeve za rukovanje električnim i elektroničkim uređajima. Ovdje su sastavljeni najvažniji.

1. Odvojeno snimanje starih uređaja

Električni i elektronički uređaji koji su postali otpad nazivaju se starim uređajima. Vlasnici starih uređaja moraju biti zabilježeni padom nagodbe razdvojenog nerodiranim otpadom naselja. Konkretno, stari uređaji ne pripadaju otpadu u kućanstvu, već u posebnim kolektivnim i povratnim sustavima.

2. Baterije i baterije

Vlasnici starih uređaja obično moraju odvajati stare baterije i stare akumulatore, koji nisu okruženi starim uređajem, prije isporuke na točki otkrivanja. To se ne primjenjuje ako se stari uređaji dostavljaju pružateljima odlaganja javnog zakona i tamo razdvojeni u svrhu pripreme za ponovnu upotrebu drugih starih uređaja.

3. Mogućnosti povratka starih uređaja

Vlasnici starih uređaja iz privatnih kućanstava mogu se predati na prikupljanju institucija za odlaganje javnog zakona ili u uredima koji su postavili proizvođači ili izdavači u smislu električne energije. Internetski direktorij prikupljanja i povratnih točaka možete pronaći ovdje: https://www.ear-ystem.de/ear-bekirung/sammel-und-rueckiehtellen.jsf

4. Napomena o zaštiti podataka

Stari uređaji često sadrže osjetljive osobne podatke. To se posebno odnosi na uređaje informacijske i telekomunikacijske tehnologije poput računala i pametnih telefona. Imajte na umu da je svaki krajnji korisnik odgovoran za brisanje podataka na starim uređajima koje treba odlagati.

5. Važnost simbola "prekriženo smeće može"

Simbol prekriženog smeća može na električnim i elektroničkim uređajima ukazuje da se odgovarajući uređaj mora otkriti odvojeno od pada nesortiranog naselja na kraju svog životnog vijeka.