Analoge Hörgeräte | MySecondEar

Analogni slušni aparati

Analogni slušni aparati su vrsta slušnih pomagala koji se koriste za poboljšanje saslušanja osoba s oštećenjem sluha ili gubitka sluha. Djeluju pojačavajući zvučne valove koji se šalju iz vanjskih izvora poput ljudi ili zvukova oko osobe.

Analogni slušni aparat sastoji se od mikrofona koji apsorbira zvučne valove, pojačala koje jača zvuk i zvučnik koji ponovno troši ojačani zvuk. Obično se nose iza uha i spojeni su na prozirnu cijev koja dovodi do ušnog kanala i zvuk usmjerava izravno u unutarnje uho.

Jedna od glavnih značajki analognih slušnih pomagala je da su podesivi. To znači da se možete pojedinačno prilagoditi za svako uho i bilo kakvu štetu na sluhu kako biste postigli najbolji mogući sluh. Ove postavke mogu napraviti akustičar sa slušnim aparatima koji prilagođava slušni aparat postavljajući različite filtre i frekvencije.

Druga značajka analognih slušnih pomagala je da ih je obično lakše popraviti. Imaju manje funkcija, što neke ljude olakšava.

Međutim, postoje i neki nedostaci analognih slušnih pomagala. Jedna od njih je da nisu tako dobro obraditi različite razine zvuka, kao što je slučaj s digitalnim slušnim aparatima. To može dovesti do činjenice da su manje učinkovite u glasnim okruženjima i da imaju poteškoća u razumijevanju tihih razgovora ili buke u blizini.

Još jedan nedostatak analognih slušnih aparata je da nisu tako dobri za suzbijanje pozadinske buke, kao što je to slučaj s digitalnim slušnim aparatima. To može dovesti do činjenice da su manje učinkovite u glasnim okruženjima i da imaju poteškoća u razumijevanju tihih razgovora ili buke u blizini.

Još jedan nedostatak analognih slušnih pomagala je taj što su obično manje udobni od digitalnih slušnih aparata. Oni su veći i teže i mogu im biti neugodni. Vijek trajanja analognih slušnih pomagala obično je kraći nego kod digitalnih slušnih aparata.

Važno je da akuustičar sa slušnim aparatom savjetuje svaku osobu koja razmišlja o kupnji slušnog aparata kako bi saznala koji je slušni aparat najbolji za vaše individualne potrebe. Akustičar sa slušnim aparatom može precizno procijeniti oštećenja sluha i potrebe osobe i preporučiti koji je slušni aparat najbolji za vas. To može osigurati da osoba dobije slušni aparat koji najbolje odgovara vašim potrebama i pomaže joj da poboljša vaš sluh.