Binaurale Hörgeräte

Vaš vodič za slušna pomagala na obje uši

Slušni aparat je visoka tehnička pomoć. Možete ga usporediti s računalom. Stari -modni slušni aparat sada su prošli, jer su se i tehnologija i optika značajno promijenila. Danas je slušni aparat mnogo više od jednostavnog pojačala za slušanje. Koristite brojne posebne funkcionalnosti. Govori se i o tako -zvanom binauralitetu.

Ovaj vodič za vas objašnjava ono što stoji iza izraza binauralnog slušnog pomagala i kako vas ova funkcija podržava prilikom slušanja. Vrlo ste dobrodošli potražiti savjet od naših stručnjaka za slušni aparat u vezi s prilagodbom i odabirom. Nazovite nas ili nam pošaljite poruku na temu gubitka sluha. Savjet se odvija bez obveze i besplatno.

Današnja i bivša slušna pomagala u usporedbi

Možete li se sjetiti i originalnih ranijih modela slušnog aparata? Oni mogu samo pojačati zvuk koji je primljen. To se događa neovisno jedni o drugima. Djeluje vrlo drugačije s modernim binealnim slušnim sustavom. Moderni proces razvijen je posljednjih godina. To se temelji na prirodnom sluhu. To znači da su i lijevi i desni slušni aparat povezani i komuniciraju jedni s drugima i komuniciraju. Za vas to znači ogromnu kvalitetu ako slušni sustavi mogu komunicirati jedni s drugima. Ovisno o početnoj situaciji, oni su inteligentno koordinirani.

Prirodni sluh s binauralnim slušnim aparatom

mozak uspijeva filtrirati jezik iz zvuka i suzbiti buku. Postoje odgovarajući signali za razumijevanje jezika. Također je moguće jasno razumjeti jezik u akustično zahtjevnoj situaciji. Imate li problema ako oko sebe ima puno buke, kao što je to u restoranu ili u podzemnoj željeznici ili u autobusu? Ako mislite da gotovo više ne možete razumjeti svog kolege, situaciju možete ispraviti binauralnim slušnim sustavom. To vam omogućava da poboljšate cijeli slušanje akustike .

Također ste dobrodošli da zamislite sličnu situaciju ako, na primjer, krenete u šetnju jakim zvukovima vjetra. Ne možete razgovarati bez slušnog aparata. Binauralni slušni sustav automatski uspijeva provjeriti odakle dolazi vjetar iz i iz kojeg smjera je jezični signal. Radio je samo ispravni signali preneseni na drugo uho. Uznemirujuća buka vjetra potlače se učinkovito. To puno bolje djeluje za binauralne slušne sustave nego za konvencionalne slušne sustave. Druga tipična situacija je ako pozivate s jednim uhom. Binauralni slušni aparat može to prepoznati i istovremeno suzbiti zvučno pojačanje. Istodobno, zvukovi s telefona i svi signali također se šalju na drugu stranu. Tako da možete čuti potrebne uši na oba.

Smjer mikrofona

S novim sustavima možete čuti bez obzira na smjer gledanja. Obično se mikrofon poravnava prema smjeru gledišta. Ali može se dogoditi da sjedite i radite koncentrirani s računala. Ipak, možda biste htjeli razgovarati s drugom osobom koja je sa strane ili iza vas. U takvim situacijama stariji slušni sustavi dosežu svoje granice. Izgleda vrlo drugačije s binauralnim slušnim aparanjem. Binauralni slušni aparat okreće mikrofoni točno u smjeru iz kojeg dolazi signal za jezik. Kao rezultat toga, više vam nije potreban kontakt očiju za problem -bez komunikacije.

Orijentacija u prostoru

Obično su potrebna dva bušotina koja funkcioniraju kako bi se osiguralo bez upućivanja problema i orijentaciju u sobi. Najbolje razlike prepoznaju u centru za sluh. Razlikovanje je između lijevog i desnog uha kada stignu signali. Tako možete dodijeliti položaj u sobi signalu i locirati ga. Govori se o efektu sjenčanja glave u tolikoj mjeri. Sigurna procjena usmjerenja čak je moguća s binauralnim sustavom za obradu signala.