Gehör: Wie funktioniert das Gehör und was tun bei schlechtem Gehör?

Čuo - kako funkcionira sluh?

sluh je presudan za jedan od najvažnijih osjećaja ljudi - za sluh. Pored toga, središnji je osjećaj ravnoteže. Da biste čuli, zvuk koji se prenosi preko zraka vodi se u uho iz šalica uha. Zvuk prolazi kroz vanjski ušni kanal preko srednjeg uha do unutarnjeg uha. U unutarnjem uhu zvuk se pretvara u impulse električnih živaca. Slušni centar prosljeđuje ove novo dobivene informacije u slušni centar mozga. Obrada sluha u konačnici se odvija u mozgu, iz kojeg rezultira dojam za slušanje.

Struktura koja pripada - Kako je saslušanje ugrađen?

sluh je izrađen od vanjskih, srednjih i unutarnjih ušiju. Ušni kanal može se podijeliti u unutarnji i vanjski ušni kanal. Ono što je vidljivo izvana je vanjsko uho. Ako pogledate unutra, može se vidjeti vanjski ušni kanal. Kanal unutarnjeg uha, s druge strane, dio je unutarnjeg uha. Možete pronaći više informacija o anatomiji uha <špan stil = "Font-težina: 400;"> ovdje .

Loše saslušanje - što učiniti u lošem sluhu?

Zdravo uho može čak uočiti najbolje nijanse u tom području. Saslušanje razlikuje važnu od nevažnih zvučnih signala i na taj način omogućuje percepciju jezika čak i kad postoji buka okoline. Sve je više ograničeno ako se sluh pogorša.

Propadanje sluha može imati širok izbor razloga, uključujući stres, udarci , Povećavanje dob , ali i pretjerano . Ako imate osjećaj da se vaš sluh pogoršao, definitivno biste trebali ovo provjeriti i, ako je potrebno, započeti liječenje slušnim pomagalima.

Demencija pripada - kakve veze demencija ima sa sluhom?

Iako odnosi još nisu u potpunosti razjašnjeni, otkriva da je neobrađen Gubitak sluha povećava rizik od demencije . Ako je slabost sluha visoka, čak se pretpostavlja da je rizik zapanjen. U skladu s tim, s prvim Potpisivanje saslušanja Liječenje se može započeti što je prije moguće. Ovako aktivno sprječavate nepoželjne posljedice.

Umjetni sluh - Cochlea implantat

umjetno sluh u obliku cochlea implantat (CI) predstavlja saslušanje u određenu diplomu da vrati stupanj. . CI je prikladan u različitim uvjetima. Nakon implantacije potrebna je intenzivna trening saslušanja, ali čak i s ovim saslušanjem nikada neće biti "kao i prije".