Gehörgangsentzündung: Behandlung, Ursachen, Symptome

Bolesti uha - upaljeni ušni kanal

Terapija, simptomi i uzroci upale sluha

Kad je ušni kanal u uhu upaljen, upala je obično alergična, gljivična ili bakterijska. Ne samo na sama koža, već i potkožna koža u vanjskom ušnom kanalu. Ponekad čak i bubanj krzno ili je cijeli auricle upaljen. U ovom se slučaju govori o myringitisu.

Ovaj članak daje informacije o upali saslušanja. Možete saznati sve o podrijetlu i uzrocima zarade upale. Objašnjavamo simptome i sve o dijagnozi kod liječnika i terapija. Naši stručnjaci za slušni aparat rado će odgovoriti na sva vaša pitanja. Dobrodošli ste da nas pišete ili nazovete. Naš se savjet odvija bez obveze i besplatno.

Kako se to čuje?

Često su mikrotraume okidač za upalu sluha. Tipičan primjer su manje ozljede kože, koje nastaju, na primjer, kada se uši intenzivno očiste. Obično se koristi pamučni bris. Tada je oštećena koža sluha, što ima gore navedene posljedice.

Alergijske reakcije i osjetljivost kože također mogu biti razlog za to. To često uzrokuju određeni deterdženti za kosu ili druga umjetna sredstva. Primjeri su sapuni ili sprejevi za kosu. Povećana formacija kostiju ili kronični otitis mediji također mogu biti odgovorni za gore navedenu bolest. Upala sluha može čak uzrokovati dermatitis, psorijazu ili neurodermatitis.

Simptomi

Tipični simptomi zarade upale uključuju snažan svrbež ili čak jake uho koje mogu uslijediti. To se može osjetiti posebno kad nešto pogledate ili sjedite u nacrtu. Prosljeđivanje zvuka u ušima također se može poremetiti. Kao rezultat toga, tonovi možete samo opaziti na pare. Nisu ni jasni ni jasno. Ponekad je vaš ušni kanal također nabrekao akumulacijom sluzi. Ova vrsta upale može se dogoditi suha s odgovarajućim vagama kože ili u hranjivom obliku s izlučivanjem. U vrlo rijetkim slučajevima utječe čak i okolno koštano tkivo.

Dijagnoza upale sluha

Prije svega, trebali biste osjetiti i pregledati svoj ušni kanal. To čini liječnik. Apsces ili Furunkel mogu biti razlog cjeline. Važno je provjeriti dolazi li bol kada se šalica uha povuče. U svakom slučaju, trebali biste se konzultirati s nosom vrata. To mora pobliže pogledati upalu. Test saslušanja i pregled također mogu pomoći, ili razmaz ili čišćenje prolaza za sluh.

Kako se tretira sluh upala?

Važno je da se oteklina upale ušiju smanjuje i da se može vratiti neispravan sluh. Uvjetni gubitak sluha tada se može smanjiti. Prvi bi stoga trebao biti čišćenje ušnog kanala. Čim liječnik ima jasan nalaz, kreme ili masti mogu se koristiti s odgovarajućim lijekom. Ako postoji ozbiljan slučaj, ponekad je potrebna primjena antibiotika. U većini slučajeva, međutim, upala je relativno jednostavna za kontrolu i liječenje.