Hochtonschwerhörigkeit: Behandlung, Ursachen, Symptome

Visoki saslušanje - Definicija

Saslušanje visokog zvuka najčešći je izraz smanjenja sluha i može se naći u svjetlu, srednjem, kao i visokim razinama. Saslušanje s visokim razgradnjama može biti razlog za određivanje stupnja invaliditeta. Tipično je za ovu vrstu gubitka sluha ograničen na raspon visokih frekvencija. Gubitak sluha visokog tona treba klasificirati kao pod -oblik . Stoga je oštećenje unutarnjeg uha, što uglavnom ograničava razumijevanje jezika, manje percepcije volumena.

Uzroci zvuka sluha

Uzroci oštećenja sluha jednako su raznoliki kao i oni pogođeni. Jedan od najčešćih uvjeta su:

  • Dob -povezano trošenje ćelija za kosu ( presbyakusis )
  • Zagađenje bukom
  • Bolesti
  • Genetska predispozicija

Simptomi: Prepoznajte saslušanje sluha više

Visoke frekvencije su teške za ljude koji pate od sluha spasilaca. Učestalosti iz 2000 Hertza broje se do visokih tonova. U razgovorima je neke zvukove - poput S, F ili H - posebno teško čuti, s općenito dosadnom percepcijom okoliša. Isto tako, visoki glasovi, ptice s twitterom, kao i signali visokih frekvencija (npr. Bijesni signal kao signal zatvorenog pranja) ostaju nepristupačni onima koji su pogođeni. Posebno je upečatljivo kad utvrdimo da volumen sluha uglavnom ostaje nepromijenjen i nastaje samo osjećaj nejasnije percepcije sluha.

Simptomi različitog intenziteta također izražavaju

ovisno o ekspresiji visokog gubitka sluha:

Dijagnoza zvučnog sluha saslušanja

Za dijagnozu visokog gubitka sluha, prvo se provodi test sluha i stvara se audiogram. Vrsta gubitka sluha i stupanj oštećenja može se odrediti iz audiograma. U slučaju zvuka sluha, otpad iz 2000 Hertza i više emisija u audiogramu.

Visoko -zvučni audiogram sluha

U ovom audiogramu može se vidjeti krivulja koja se tipična za zvuk sluha. Od 2000 Hertz, i kosti i zračne cijevi značajno pada s povećanjem frekvencije. To znači da pacijent može čuti puno gore s ovog područja.

Liječenje: Liječenje visokog gubitka sluha u frekvenciji

Sa slušnim aparanjem, izgubljene frekvencije mogu se i trebaju ponovno zvučiti. Ako liječenje nedostaje, u suprotnom može doći do koncentracije, nesigurnosti i/ili agresije. Mjere lijekova ili operativnog liječenja nisu moguće.