Hörbrillen: Modelle, Vor- und Nachteile | MySecondEar

SHORKENE naočale

Svatko kome je potreban za gledanje i slušni aparat često se suočava s problemom da nošenje obje mjere podrške može istovremeno dovesti do osjećaja pritiska ili neugodnosti. Osim upotrebe slušnih pomagala u uhu, naočale za sluh predstavljaju potencijalnu opciju opskrbe za naočale i nositelje slušnih aparata ali naočale za sluh nisu iste kao i staklo za sluh, jer različite varijante kombinacije Model donosi i prednosti i nedostatke koji utječu na njihovu prikladnost za različite ciljne skupine.

Slučne naočale ili naočale sa slušnim sustavom?

U klasičnoj čaši za sluh, slušni sustav je instaliran u nosačima naočala. Veza između slušnog sustava i uha ostvaruje se kroz prozirnu slušnu cijev koja se završava otoplastikom koja je umetnuta u uho. Dakle, čaša za sluh ostaje neupadljiva, diskretna i jednostavna za upotrebu.

Alternativno, naočale se mogu osigurati sa slušnim sustavima koji su pričvršćeni putem kliknite sustav . U skladu s tim, model naočala može se odabrati po želji, a slušni sustav se može pretvoriti, tako da se naočale mijenjaju fleksibilne. Da biste mogli pričvrstiti sustav klika, moraju se izvršiti samo neznatne modifikacije na naočalama.

Naočale za sluh kostiju kosti

Ako umetanje otoplastike nije moguće ili opskrba konvencionalnim slušnim pomagalima nije dovoljna, mogu se odabrati slušne naočale s kostnom linijom. Ovo je oblik slušni aparat za provod za kosti koji djeluje putem tvrtke koja leži na čašama na kosti lubanje. Uz pomoć kostne linije, odvija se prijenos zvuka pomoću vibracija, koji pokreće dojam za slušanje.

Za koga su prikladne naočale?

prvenstveno prikladne slušne naočale pogodne su za ljude kojima je potrebna slušna i vizualna pomoć. Pogotovo kada je nošenje naočala potrebno tijekom dana, jer je linija slušanja zajamčena samo u kombinaciji. Kliknite slušni sustavi dokazuju se praktičnim kada se naočale često mijenjaju, na primjer, na sunčane naočale.

Nedostaci slušnih naočala

Manje prikladno sluh su naočale za samo sporadične nosače vizualne pomoći, budući da je slušna izvedba uvijek povezana s upotrebom naočala. Popravci se također pokazuju problematičnim. Oni često zahtijevaju slanje slušnog stakla, što znači da nositelj stoga nije dostupan korisniku tijekom razdoblja popravljanja.

Slušni aparat i naočale nose

Je li moguće nositi slušni aparat i čaše zajedno ovisi o obliku i veličini ušiju, vrsti slušnog aparata i pojedinačnim zahtjevima. Neugodan osjećaj pritiska iza uha može se pojaviti ili jednostavno uočiti da imaju i naočale i slušni aparat iza uha. Taj se problem može izbjeći putem slušnih pomagala. Međutim, ako preferirate uređaje s stražnjim ušima, trebali biste koristiti moderne, relativno uske modele koji su manje uznemirujući. Alternativno, naočale za slušanje dobra su opcija za izbjegavanje navedenog problema. Međutim, nedostaci kombiniranih sustava ne bi trebali biti nezapaženi.

Trošak naočala za slušanje

Cijena slušnih naočala sastoji se od dva aspekta: cijena slušnih aparata i cijena za montažu. Tijekom montaže, treba pretpostaviti cijena od 80 do 150 eura, cijene slušnog aparata ovise o modelu i razini tehnologije.