Hörgerät juckt im Ohr: Ohrenjucken bei Hörgeräten

Sluški aparat svrbe u uho

Može biti nekoliko razloga zbog kojih je vaš slušni aparat u uhu. Jedan od mogućih uzroka mogao bi biti alergija na materijal slušnog aparata ili protiv prolaza uha. Drugi uzrok može biti infekcija ili iritacija uha.

Ako vam je slušni aparat u uhu, prvo biste ga trebali ukloniti i provjeriti uho. Ako imate znakove crvenila ili boli, trebali biste posjetiti liječnika ili stručnjaka.

Da biste izbjegli svrbež slušnih pomagala u uhu, trebali biste osigurati da se vaš slušni aparat redovito čisti. Ne koristite oštre sredstva za čišćenje ili alkohol za čišćenje slušnog aparata jer to može oštetiti materijal. Umjesto toga, koristite posebno sredstvo za čišćenje slušnih pomagala i svakodnevno očistite slušni aparat.

Također je važno osigurati da se slušni aparat pravilno uklapa i da prolaz uha nije previše tijesan. Ako je prolaz uha previše tijesan, to može uzrokovati svrbež uha i iritirati. Ako je prolaz uha previše labav, mogu se pojaviti zvukovi povratnih informacija i smanjeno iskustvo slušanja.

Sveukupno, važno je da redovito razgovarate sa svojim stručnjakom za ENT kako biste osigurali da se vaš slušni aparat pravilno uklapa i da se svi problemi mogu prepoznati i liječiti rano.