Alte Hörgeräte & Hörgerätebatterien entsorgen | MySecondEar

Stari slušni aparat & amp; Odlagati baterije za slušni aparat

Slušni aparati su važni uređaji koji pomažu mnogim ljudima da poprave ili poboljšaju svoju slušnu slabost. Međutim, to su i elektronički uređaji koji se nakon završetka životnog vijeka moraju pravilno odlagati . U ovom ćemo članku pogledati kako odlagati slušne aparat i baterije za slušni aparat i koje opcije postoje.

Prije svega, važno je napomenuti da slušni aparat i baterije slušnih aparata ne treba jednostavno odlagati u smeće. Sadrže potencijalno štetne tvari koje moraju pravilno reciklirati kako bi zaštitili okoliš i zaštitili resurse. Modernije baterije s cinkovim zrakom ne smatraju se opasnim, ali ipak nisu namijenjene odlaganju u kućanskom otpadu.

Način odlaganja slušnih aparata je povratak proizvođaču ili trgovcu. Mnoge su tvrtke postavile programe za povlačenje starih slušnih aparata i doniranje ili ih pravilno reciklirati. Ako vratite slušne pomagale, provjerite jesu li sve baterije uklonjene i da se šalju u sigurnosni kontejner.

Druga opcija je isporuka slušnih pomagala na točki prikupljanja za elektroniku . U mnogim općinama ili supermarketima postoje posebne točke sakupljanja na kojima se mogu predati stari elektronički uređaji, uključujući slušne aparat. Ove točke prikupljanja osiguravaju da se uređaji pravilno recikliraju.

Postoje i organizacije koje se posvećuju zbirci i recikliranju slušnih pomagala . Primjer za to je Hear Now , organizacija koja prikuplja stara slušna pomagala i oprašta ih ljudima u potrebi koji si ne mogu priuštiti skupe nove uređaje.

Sažeto je sljedeće:

Slušni aparat i baterije za slušni aparat pravilno pomažu u zaštiti okoliša i zaštiti okoliša. Mnogo je načina za odlaganje starih slušnih aparata, poput povratka proizvođaču ili prodavaču, isporuke na prikupljanju za elektroniku ili primopredaje organizaciji koja je posvećena prikupljanju i recikliranju slušnih aparata. Provjerite jesu li sve baterije uklonjene i slušni aparat su sigurno spakirani prije nego što ih odložite.