Hörgeräte selbst einstellen: Lautstärke, Hörprogramme, App
Set

Sami slušni pomagali: svezak, programi sluha, aplikacija

Slušni aparat su mali elektronički uređaji koji služe ljudima koji imaju problema sa sluhom. Ako nosite slušni aparat, važno je da je ispravno postavljen tako da imate najbolje moguće iskustvo slušanja. Evo nekoliko savjeta i informacija o tome kako postaviti slušni aparat.

Slušni aparat postavlja volumen

Volumen slušnog aparata može se prilagoditi prema potrebi. Ako imate poteškoća u razumijevanju razgovora u glasnim okruženjima, moglo bi biti korisno povećati volumen. Međutim, ako imate problema s razumijevanjem tihih zvukova ili glasova, moglo bi imati više smisla smanjiti volumen. Svezak se može postaviti ručno putem kontrolera na slušnom aparatu ili putem aplikacije na vašem pametnom telefonu.

Postavite slušni aparat sebi

U nekim slučajevima možete postaviti vlastiti slušni aparat podešavanjem glasnoće i drugih postavki. Ovo je posebno korisno ako se nalazite u različitim okruženjima i želite prilagoditi postavke u skladu s tim. Svaki slušni aparat nudi različite programe sluha. Postoje različiti programi kao što su: restoran, TV, glazba, mirno okruženje itd.

Postavljanje slušnih aparata putem aplikacije

Neki slušni aparati također imaju aplikaciju koju možete povoljno promijeniti postavke sa svog pametnog telefona. Aplikacija vam omogućuje da prilagodite glasnoću, zvuk i druge postavke bez potrebe za ručnim postavljanjem slušnog aparata. Ovo može biti posebno korisno ako se nalazite u glasnom okruženju i brzo želite promijeniti postavke bez uklanjanja slušnog aparata.

Slušni aparat Adaptacija

Adaptacija iz daljine prvo zvuči nezamislivo za mnoge nositelje slušnog aparata. Boje se kvalitativni nedostaci ili potreba za tehničkim znanjem. Naprotiv: Digitalno daljinsko prilagođavanje tehnički je ekvivalentno, zahtijeva samo osnovno rukovanje vašim pametnim telefonom, a također nudi čitav niz prednosti u usporedbi s adaptacijom na licu mjesta: problemi se rješavaju tamo gdje se javljaju - to postaje moguće digitalnim daljinskim prilagođavanjem na daljinsko prilagođavanje na Postavite slušne aparat u stvarnim, svakodnevnim slušnim situacijama i okruženjima. To povećava vjerojatnost uspjeha adaptacije.

Sveukupno, važno je da vaš slušni aparat postavi pravilno tako da imate najbolje moguće iskustvo slušanja. Bez obzira radite li postavke ručno ili se mijenjate putem aplikacije, postoji mnogo načina da se slušni aparat prilagodite vašim individualnim potrebama. Ako imate poteškoća u prilagođavanju slušnog aparata ili se navikate na slušanje slušnog aparata, trebali biste se obratiti akuustičaru za slušni aparat koji vam može pomoći da zaustavite slušni aparat i naviknite se na slušanje slušnog aparata.