Hörgeräte für sehr enge Gehörgänge | MySecondEar

Slušni aparati za vrlo bliske prolaznike uha

Slušni aparati su važna pomoć osobama koje imaju gubitak sluha, jer im pomažu da bolje uoče tonove i jezik. Međutim, vrlo uske uši mogu biti izazov, jer je većina slušnih pomagala dizajnirana za standardizirane veličine i oblike. Za ljude s vrlo uskim ušima, nošenje slušnih pomagala može biti neugodno ili čak bolno.

Moguće rješenje za ovaj problem je upotreba po mjeri -izrađenim komadima uha, koji se nazivaju i otoplasti. Oni su individualno prilagođeni i nude ugodno i točno precizno. Specijalni laboratorij proizvodi otoplastiku stvarajući dojam ušnog kanala, a zatim u skladu s tim modeliranje ušiju.

Za ljude s vrlo uskom zaradom, međutim, proizvodnja otoplastija je izazov jer može biti teško pronaći fit koji je ugodan i siguran. U takvim je slučajevima važno da su akustičar i specijalistički laboratorij kreativni i hrabri i možda koriste alternativne materijale ili tehnologije za postizanje najboljeg mogućeg uklapanja.

Druga opcija za osobe s vrlo uskim ušnim kanalima je upotreba slušnih aparata za provodčinu kost. Ova vrsta slušnog aparata prenosi zvuk vibracijama u koštanu strukturu glave i na taj način izbjegava ušni kanal. Primjer takvog uređaja je Adhear slušni aparat iz Medela, koji ne stavlja zvučnik u uho, već zalijepi malu membranu iza uha. Ovaj uređaj može biti dobra opcija ako konvencionalni slušni aparat nisu prikladni zbog čvrste zarade.

U svakom slučaju, važno je da ljudi s tijesnom zaradom posjete stručnjaka za slušnu njegu koji se specijalizirao za prilagođavanje slušnih pomagala i u mogućnosti su ponuditi pojedinačna rješenja. Dobar akustičar uzet će u obzir specifične potrebe i zahtjeve svakog pojedinog kupca i pronaći najbolju moguću ponudu slušnog aparata zajedno s kupcem.