IIC Hörgeräte: Was sind IIC Hörgeräte? | MySecondEar

IIC slušni aparati: Koji su IIC slušni aparati?

IIC označava "nevidljivo u kanalu" (nevidljivo u ušnom kanalu) i odnosi se na svojevrsne slušne aparat koji su gotovo potpuno skriveni u ušnom kanalu. Za razliku od ostalih slušnih pomagala, koja se često nose iza uha, IIC slušni aparati su vrlo mali i sjede duboko u ušnom kanalu tako da su jedva vidljivi.

Prednost IIC slušnih pomagala je u tome što su oni manje uočljivi od ostalih slušnih pomagala. Stoga možete biti dobra opcija za ljude koji se osjećaju stresno zbog gubitka sluha jer ih nije tako lako vidjeti.

Još jedna prednost IIC slušnih pomagala je ta što oni sjede bliže Ossiclesu, što može pomoći u pružanju prirodnijeg zvuka. Budući da sjedite dublje u ušnom kanalu, također možete apsorbirati manje buke izvana, što vam može pomoći ponuditi bolju kvalitetu zvuka.

Međutim, postoje i neki nedostaci kada se koriste slušni aparat IIC. Budući da su tako mali, imaju manje prostora za baterije i tehnologiju, što znači da su možda manje moćni od ostalih slušnih pomagala. Također ih je teže nositi jer sjede duboko u ušnom kanalu i teško ih je ukloniti ili koristiti.

Sveukupno, slušni aparat IIC dobar je izbor za ljude koji traže diskretno rješenje za gubitak sluha i spremni su prihvatiti određena ograničenja u izvedbi i rukovanju. Kao i kod svakog slušnog aparata, prije donošenja odluke uvijek biste trebali dobiti temeljite savjete stručnjaka za slušnu njegu.