ITC Hörgeräte: Was sind ITC Hörgeräte? | MySecondEar

ITC slušni aparati: Koji su ITC slušni aparati?

ITC označava "u kanalu", što na njemačkom "u ušnom kanalu" znači "u ušnom kanalu". ITC slušni aparati su vrsta slušnih pomagala koji se nose izravno u ušnom kanalu. Oni su veći nego u potpunosti u slušnim aparatima za uši i manji od slušnih pomagala koji se nose iza uha.

ITC slušni aparati posebno su prikladni za ljude koji imaju lagan do umjereni gubitak sluha i čiji ušni kanal nudi dovoljno prostora za apsorbiranje slušnog aparata. Oni su prikladni i za ljude koji traže privlačnu alternativu većim slušnim pomagalima.

ITC slušni aparati prilagođavaju se akustičar slušnog aparata i obično su manje vidljivi od većih slušnih pomagala jer sjede dublje u ušnom kanalu. Međutim, za neke ljude može biti teže koristiti jer ih je manji i teže shvatiti.

ITC slušni aparati imaju iste funkcije kao i ostala slušna pomagala, poput prilagodbe volumena i podrške u razlici između jezika u bučnim okruženjima. Obično se upravljaju baterijama, ali na tržištu se već nalaze slušni aparat za ITC koji su punjivi.

ITC slušni aparati mogu biti dobar izbor za neke ljude jer su manji i manje vidljivi od ostalih slušnih pomagala. Međutim, nisu prikladni za sve ljude i važno je dobiti savjet od akustičara za slušni aparat da pronađe najbolji slušni aparat za individualne potrebe.