Hörgeräte lauter stellen: So geht es!

Slušni aparati su glasni: tako funkcionira!

Moderna slušna pomagala obično se automatski prilagođavaju svojoj okolini. Tihi tonovi su ojačani kako bi ih učinili više zvučnim. Međutim, također možete ručno postaviti volumen slušnih pomagala kako biste ih optimalno prilagodili svojim željama. Za to postoje razne opcije:

"Grip iza uha"

na samom slušnom aparatu obično je kontrola glasnoće u obliku gumba ili COG . Ovisno o određenim postavkama koje je vaš akustičar napravio za vas, gumbi su programirani u glasnoći ili promjenama programa. Vaš akustičar će raspravljati o gumbima na vašim slušnim pomagalima za podešavanje glasnoće.

klasično Povećajte volumen pritiskom na kontrolu volumena na vrhu ili okretanjem kotača prema gore. Za bolju stabilizaciju, preporučljivo je koristiti slušni aparat s palcem i koristiti kažiprst za kontrolu volumena . U većini slučajeva promjena volumena prati signalni ton koji također postaje tiši ili glasniji. Nakon što je postignuta najviša razina, to pokazuje kontinuirani ton.

daljinskim upravljačem

Danas veliki dio dobro poznatih proizvođača daljinski upravljači nude s kojima mogu promijeniti postavke svojih slušnih pomagala. Pored promjene programa, se može regulirati i pritiskom na gumb . Daljinski upravljači jasno su označeni s "+" i "-", pri čemu se "+" koristi za povećanje volumena .

pametni telefon

Još jedna opcija za postavljanje glasnoće aplikacije odgovarajućeg proizvođača slušnog aparata za pametni telefon. U tim se promjene u razini volumena mogu izvršiti pomoću klizača ili dodirivanja . Ova je opcija posebno prikladna za tehnologiju -jer se u obliku daljinskog upravljača ne mora nositi dodatni uređaj.

Napomena : Imajte na umu da se postavke glasnoće resetiraju prilikom promjene programa ili uključivanja i uključivanja slušnih pomagala.