Hörgeräte mit Bluetooth verbinden - So einfach geht es!

Veliki dio modernih slušnih aparata je Bluetooth i na taj način može uspostaviti bežičnu vezu s vašim pametnim telefonom ili drugim vanjskim uređajima. To omogućava izravni audio prijem , na primjer iz glazbe, telefonije ili televizijskog tona, putem slušnih pomagala. Kao rezultat, postoje brojna područja primjene u kojima Bluetooth veza osigurava slobodne ruke i olakšanje.

Povezanost između, na primjer, pametnih telefona i slušnih pomagala uspostavljena je u samo nekoliko jednostavnih koraka i razlikuje se samo minimalno ovisno o operativnom sustavu. Uključivanje, otvaranje postavki i uključivanje Bluetooth -a s obje strane obično se uključuje sve dok se na pametnom telefonu, prijenosnom računalu ne mogu prikazati i odabrati slušna pomagala itd. Deaktivacija se također mora provesti putem postavki. Osnovni preduvjet je uvijek kompatibilnost slušnih pomagala i krajnjeg uređaja kao i djelomično određene verzije operativnog softvera.

Spojite slušne aparat s Appleom

Slušni aparati koji nose oznaku prije-ifhone (MFI) obično se lako mogu povezati s Apple uređajima. Treba ga pojasniti prije nego što kupimo jesu li vaš pametni telefon i slušni aparat zapravo kompatibilni. Za Spojanje moraju se poduzeti sljedeći koraci: Postavke & gt; Bluetooth: provjerite je li Bluetooth aktiviran ovdje. Vratite se postavkama & gt; Operativna AIDS & GT; Slušni aparati: Ako ste ovdje, otvorite i povežite odjeljak za bateriju svojih slušnih pomagala (na uređajima za baterije ) ili isključite slušna pomagala isključena i nazad (za baterije ). Čim se prikažu slušni aparat, dodirnite ih. Slijedite upute na zaslonu i pričekajte dok se spojnica ne završi. Signalni ton označava kraj uparivanja. Nakon što jednom provedete ovaj postupak, slušni aparat će se automatski povezati s krajnjim uređajem.

do Podešavanje postavki možete dobiti putem Postavke & gt; Operativna AIDS & GT; Hörhilfe & gt; MFI slušni aparat. Alternativno, postavke se mogu otvoriti pomoću kratke naredbe : Tri puta pritisnite gumb Side ili tipku Home. Za pristup putem Control Center tamo možete "slušati": idite na Postavke & gt; Operativna AIDS & GT; Slušni aparati & gt; MFI slušni aparat & gt; Kontrola na zaslonu zaključavanja: Aktivirajte ovu opciju za izravan pristup. Sada možete kontrolirati slušni aparat, odabrati slušni aparat, odabrati Streams s blokiranim zaslonom statusom baterije, volumenom i ambijentalnim mikrofonom te odrediti sudjelovanje uživo i utvrditi jesu li audio signali, kao što je Pozive, treba proslijediti slušnim aparatima ili ne.

Slušačke aparate možete spojiti s nekoliko Apple uređaja. Promjena između veza obično radi automatski ako izvodite radnje na odgovarajućem uređaju koji sadrži audio signale ili poziv na pametnom telefonu. Promjene postavki također se automatski prenose na sve uređaje. Važno je biti registriran samo na svim uređajima s Apple ID -om i biti u istoj WLAN mreži. Apple Services Siri, telefonija, Apple Music, Apple Podcast i Apple TV dostupni su za strujanje slušnog aparata.

Spojite slušne aparat na Android

Veza s Android uređajima može se proizvesti u operativnim sustavima iz Androida 13 ili više. Bez obzira jeste li već imali ovu verziju, možete provjeriti u postavkama sustava. Slušni aparat i Android proizvodi su s danom kompatibilnošću na dva načina spajanja :

  1. O "Povezanim uređajima": Otvorene postavke & GT; Povezani uređaji & GT; Uparite novi uređaj. Aktivirajte Bluetooth na slušnom aparatu i odaberite ga s popisa čim se slušni aparat pojavi na zaslonu Android uređaja. Da bi se spojili nekoliko slušnih aparata, jedan za drugim mora biti povezan na ovaj način. Poruka "aktivna, lijevo i desno" ukazuje na to da je veza s oba uređaja uspješno uspostavljena. Postavkama Slušnim aparatima može se pristupiti i urediti uz naziv slušnog aparata.
  2. O "Slušnim pomagalima": idite na Postavke & GT; Operativna AIDS & GT; Slušni aparati & gt; Next & gt; Uparite novi uređaj. Aktivirajte način spajanja na vašem slušnom aparatu i odaberite ga na popisu na svom krajnjem uređaju čim se tamo prikaže. Za povezivanje nekoliko slušnih aparata, spajanje se mora izvesti pojedinačno za oba uređaja jedan za drugim. Ako su oba uređaja uspješno povezana, prikazuje se status "aktivan, lijevo i desno".
  3. Slušni aparat s Bluetooth -om: funkcija & amp; Prednosti

    Bluetooth omogućuje prijenos podataka između uređaja putem radija, sve dok su u neposrednoj blizini. Bežična veza između dva krajnje uređaja ostaje pohranjena i osigurava automatsko spajanje od njih dvoje, pod uvjetom da se Bluetooth aktivira i da se radijus prijenosa ne opazi dok se veza aktivno ne izbriše. Raspon u kojem je prijenos podataka uspješan varira. Neka opcija je uspostaviti nekoliko veza s različitim uređajima.

    Najveća prednost Bluetooth slušnih pomagala je veza s drugim krajnjim uređajima , poput pametnog telefona, televizije, računala itd. Zvuk vanjskih uređaja prenosi se na vaše slušne aparati Besplatni potez u prostoru bez gubitka kvalitete. Za vezu s TV -om, potreban je TV priključak . Iako je većina modernih slušnih pomagala opremljena Bluetoothom, trebali biste osigurati da su vaši slušni aparat kompatibilni s odgovarajućim krajnjim uređajima prije nego što se kupnja izvrši. Ako se trudite daljnja usavršavanja dojma za slušanje, možete koristiti konfiguracije proizvođača -specifičnih aplikacija .

    Mnogi se boje brzog gubitka baterije prilikom korištenja Bluetooth -a. Taj je strah u potpunosti opravdan, budući da se baterijska snaga slušnih pomagala smanjuje u korištenju Bluetooth -a. Međutim, Bluetooth niska energija smanjuje potrošnju električne energije bez pokretanja kašnjenja. Na taj se način postoje visoke performanse, opsežna povezanost i svjetlo i brzo punjenje.