Hörgeräte Reparatur: Kosten, Pauschale, Krankenkasse | MySecondEar

Popravak slušnog aparata: Troškovi, paušalno, zdravstveno osiguranje

Slušni aparati važan su dio svakodnevnog života za osobe s slušnim problemima. Oni omogućuju svijetu da bolje uoči svijet i razumije što se kaže. Međutim, ako vam se slušni aparat pokvari ili više ne radi ispravno, to može dovesti do poteškoća koje svakodnevni život znatno otežavaju. U ovom ćemo se članku pozabaviti popravkom slušnih aparata i razmotriti kako popraviti slomljeni slušni aparat.

e s daje različite razloge zbog kojih je potrebno popraviti slušni aparat. vlaga je najveći neprijatelj osjetljivih komponenti u slušnim aparatima i može dovesti do ranog starenja i nedostataka. Nije rijetkost da to dovede do funkcionalnog neuspjeha. Strah je često veći od navodnog oštećenja, a mora se mijenjati samo baterija ili crijevo za sluh. Ako su drugi dijelovi slušnog aparata slomljeni, samo akuustičar može pomoći slušni aparat.

Neki se uzroci grešaka brzo uklanjaju - na primjer, ako je mikrofon blokiran zagađenjem ili ako se mora koristiti novi prolaz za uho. Pored novog ušnog prolaza, mnoga akustika slušnog aparata nudi tako male popravke kao dio jamstva kao besplatna usluga.

Savjeti za neispravni slušni aparat

Ako ustanovite da vaš slušni aparat ne radi ispravno, prvo biste trebali sami provesti nekoliko testova prije nego što se savjetujete s akuustičarom za slušni aparat:

  • Provjerite je li uključen i vaš slušni aparat.
  • Uključite glasnoću da biste provjerili je li kontrola volumena slučajno podešena.
  • Provjerite je li baterija pravilno sjedi i testirajte bateriju ili umetnite novu. Obratite pažnju na uslužni vijek trajanja baterije, koja se može razlikovati vrlo različito ovisno o proizvođaču.
  • Ako nosite HDO model, provjerite crijeva jer se s vremenom možete istrošiti.

Troškovi popravljanja slušnog aparata

Ako je slušni aparat neispravan i potreban je opsežniji popravak, zakonom propisana zdravstvena društva nadoknadit će osiguranika. Na primjer, ako je mikrofon pokvaren, troškovi popravljanja otvaraju se za ravnotežu zdravstvenog osiguravajućeg društva.

U slučaju dodatnih osnovnih slušnih pomagala bez plaćanja, svi potrebni popravci pokrivaju se paušalnom stopom zdravstvenog osiguravajućeg društva. Ako ste prijevoznik slušnog aparata s raznim dodatnim funkcijama, zdravstveno osiguranje plaća fiksni iznos.

Osim toga, morate sudjelovati u troškovima ako se potroši.

Slušni aparat Popravite ravno zdravstveno osiguranje

Akustičar uvijek zadržava popravak, budući da je iznos s kojim je zdravstveno osiguranje uključeno u moguće popravke tijekom 6 godina.

Popravak i nova kupnja

Servisna paušalna stopa zdravstvenih osiguravajućih društava je između 120 i 154,7 eura i obično se primjenjuje šest godina. Nakon toga, zdravstveno osiguranje općenito preporučuje stjecanje slušnog aparata. To se također odnosi ako je vaš slušni aparat neispravan, a troškovi popravka veći od nove kupnje. Pogotovo ako već nekoliko godina nosite slušni aparat, trebali biste razmotriti novu kupnju. Ako je vaš slušni aparat neispravan, ne biste trebali uzeti samo u obzir razliku u troškovima prilikom odlučivanja između popravka i nove kupnje, jer tehnički razvoj neprestano postiže veliki napredak: moderni slušni aparati nisu postali samo znatno snažniji, već im i nude i nude im i nude im i nude ih i nude im i mnogo veća udobnost.

Ako se držite čekanja i održavanja slušnog aparata, trebao bi dugo raditi bez ikakvih problema. Ako se još uvijek pokvari, postoje različiti načini da ga vratite na rad. Profesionalac sa slušnom skrbi može vam pomoći da pronađete najbolji postupak i vratite slušni aparat u savršeno stanje. Za uređaj za zajam također štitite akustičnu slušnu aparat. Mnogi vam pružaju besplatni uređaj za zamjenu tijekom trajanja popravka.