Hörgerät Verloren: Zahlt die Krankenkasse? | MySecondEar

Izgubljeni slušni aparat: Plaća li zdravstveno osiguranje?

Slušni aparat je važna pomoć osobama sa slušnim problemima i može značajno poboljšati život. Nažalost, događa se iznova i iznova da se slušni aparat izgubi. To može biti vrlo frustrirajuće za dotičnu osobu, a također znači i financijske gubitke. Stoga je važno da poduzmete nekoliko mjera opreza kako biste umanjili rizik od gubitka.

Prije svega, uvijek biste trebali paziti da slušni aparat pažljivo čuvate, na primjer, u slučaju. Dakle, ostaje zaštićen od oštećenja i može se naći brže ako ste je položili. Ako ne nosite slušni aparat, trebali biste ga držati na sigurnom mjestu.

Ako ste izgubili slušni aparat unatoč svim mjerama opreza, postoje neki koraci koje možete poduzeti da biste ga ponovo pronašli. Prije svega, trebali biste temeljito pretražiti svoju okolinu, možda niste izgubili slušna pomagala, već jednostavno zaboravili na jednom mjestu. U međuvremenu, mnogi proizvođači slušnih aparata također nude funkciju za pronalaženje slušnih pomagala na svom pametnom telefonu.

Izgubljeni slušni aparat: Plaća li zdravstveno osiguranje?

Zakonsko zdravstveno osiguranje uglavnom ne plaća novi slušni aparat. Osim ako je vaš uređaj već stariji od 6 godina i već imate ugovornu pravu na novi slušni aparat. U nekim se slučajevima možete prijaviti za preuranjenu razmjenu. Najbolje je razgovarati sa svojim slušnim aparatima i zdravstvenim osiguranjem kako biste dobili savjet kako postupiti.

Slučni aparat izgubio maska ​​

Na mnogim mjestima, kao što su u javnim prostorima, maske su obvezne. Nošenje maske često je dvostruki izazov za korisnike slušnog aparata. Obično čitanje usana može nadoknaditi poteškoće u komunikaciji u glasnim okruženjima. Međutim, ako druga osoba nosi masku, to više nije moguće, a ono što se govori i zvukovi. Zbog toga ljudi sa gubitkom sluha više ovise o slušnim aparatima visoke kvalitete.

Što je više neugodno da slušni aparati mogu prezapaziti previše nezapaženo kada se maska ​​stavi i isključi. Možete poduzeti mjere opreza pomoću maski koje su vezane iza glave i nisu pričvršćene iza ušiju.

Sveukupno, važno je da postanete svjesni da je slušni aparat važna pomoć i da se stoga treba pažljivo postupati. Uz nekoliko mjera opreza i, ako je potrebno, podržavanje stručnjaka može se smanjiti rizik od gubitka i dugo uživati ​​u slušnom aparatu.