Hörtraining: Besser hören mit und ohne Hörgeräte | MySecondEar

Bilo da je preventivno ili u slučaju postojećeg gubitka sluha, trening za sluh može dati doprinos poboljšanju u sluhu ili spriječiti gubitak sluha kao i njegov progresivni postupak . Što stimulira esencijalni živac roga za proces sluha ako nije stimuliran s dovoljno slušnih podražaja. Dakle, stimulacija slušnog treninga osigurava da audio živac ostane aktivan, a gubitak sluha ne učvršćuje. Saslušanje se također može obučiti kada se nosi slušni aparat, jer to također uzrokuje stimulaciju sluha i poboljšava razumijevanje i slušanje s ojačanjem slušanja.

Osim sluha, mozak također igra ključnu ulogu u procesu sluha. Kao rezultat toga, potonji je jednako pozornost na treningu sluha. Praktično je da se odgovarajuće vježbe mogu izvoditi svakodnevno i već s malo vremena. Rezultati su za to još impresivniji, jer s treningom mozga i sluha, i cirkulacija krvi i kognitivna fleksibilnost

Ako sumnjate na štetu saslušanjem, u svakom slučaju trebali biste zakazati sastanak sa stručnjakom za audio koji će održavati odgovarajuću skrb i suzbiti pogoršanje. Umjesto toga, trening sluha može se promatrati kao dodatna mjera ili prevencija, a ne kao jedina terapija.

Vježbe za trening sluha

Najlakši način je redoviti trening slušanja kada je integriran u svakodnevni život kao sastavni dio svakodnevnog života. Budući da se primjenjuje sljedeće: što je više treninga, to je bolji učinak. Praktična nuspojava je povećanje sposobnosti koncentracije.

Postoje različite vježbe koje se mogu koristiti između ili na vrlo ciljani način za promicanje sluha i mozga.

Pročitajte

Glasno: Pročitajte se glasno i slušajte svoj vlastiti glas. Udahnite i promijenite zvuk svog glasa. Možda u početku zvuči čudno i u početku se može osjećati neobično, ali pomaže točno uočiti različite zvukove i razlikovati ih jedni od drugih.

Slušajte : Ova se vježba mora izvesti s zatvorenim očima, jer to privuče pažnju. Pokušajte uhvatiti bilo kakvu buku u vašem području akustično i identificirati ako je moguće. Cilj je platiti posebno tihe zvukove koji se obično ne čuju.

Musik : Čak i voljena glazba može biti povezano s treningom sluha. Da biste to učinili, prebacite se na glazbu ili radio i krenite kroz sobu. Usredotočite se na to kako se zvukovi mijenjaju dok mijenjaju vaš položaj. Istovite isto s različitim količinama ili na većoj udaljenosti, na primjer iz druge sobe. Što je točno u vašoj omiljenoj pjesmi? Koji se instrumenti koriste u pjesmi? Iznenadit ćete se koliko detalja još uvijek može otkriti u dobro poznatim pjesmama.

Ostanite u pokretu : Pokret je dobar za vaše tijelo, to ste sigurno već znali. Međutim, ono što nije svjesno mnogih: beneficije sluha imaju koristi od tjelesne aktivnosti jednako. Budući da kretanje potiče protok krvi u cijelo tijelo, uključujući unutarnje uho i kohleju, što ima značajan udio postupka sluha. Ne morate raditi naporne vježbe za fitness za to, čak i lagano kretanje pokreće krv i sa sobom donosi željene prednosti. Pronađite nešto u čemu uživate, jer u najboljem slučaju se krećete svaki dan i učinite nešto dobro za svoje tijelo i um.

joga : Kao posebno koristan sport, joga kombinira trening tijela, uma i duše. Osim aspekta pokreta, određene su poze trebale imati i dodatni, pozitivan utjecaj na sluh. Tijekom napetosti, tijelo se može osloboditi od straha i stresa, što poboljšava cirkulaciju i funkciju živaca. Tinitus se također može učinkovito liječiti praksom koji smanjuje stres.

Meditacija : Može li biti malo mirnija? Tada je meditacija sredstvo za brojne svrhe! Osim impresivnih zdravstvenih prednosti, poput regulacije krvnog tlaka i stresa, koncentrirano opuštanje također potiče njegov sluh. Meditacija je trening najveće pažnje, što s jedne strane utječe na krvnu cirkulaciju mozga, što zauzvrat čini veliki udio slušanja, a s druge strane slušanje može biti izričito osposobljeno. Uvijek skrenite pažnju iz svog tijela na zvukove koji vas okružuju. Uzmite ga na ciljano, svaki mali detalj, sličan vježbi Lausch. Stanje najveće koncentracije koju dosegnete u meditaciji pomoći će vam.

Vježbe disanja : Bilo u jogi ili tijekom meditacije, svjesno disanje i ciljane vježbe disanja pomažu u obogaćivanju krvi kisikom. Kao rezultat toga, može se postići i poboljšani protok krvi u uho, a time i poboljšanje sluha.

Voice Focus : Kada ste zadnji put nešto pročitali? Vjerojatno je vrijeme opet, jer ovdje možete lako kombinirati svakodnevni život i trening sluha. Zatvorite oči dok se sadašnja osoba slobodno kreće u sobu i čita iz vaše omiljene knjige, novina ili bloga MySecondear. Iz kojeg smjera dolazi glas? Kako se mijenja percepcija glasa? Zabavna i učinkovita praksa slušanja smjera.

Puzzle and Play : Većina to zna iz tablice roditelja ili baka i djedova - dobro poznata križaljka. U stvari, zagonetke učinkovito stimuliraju mozak, bez obzira na to je li riječ rešetka ili logička zagonetka, a također mogu promovirati i postupak sluha. Uspjeh se događa kada je barem jednom tjedno, bolje, ali bolji svaki dan, zbunjen. Ako radije koristite igre s kartama, to možete i učiniti. Glavna stvar je da je zabavno i može se redovito integrirati u svakodnevni život. Pozitivna nuspojava igara je društveni kontakt, dok je zajedno umu pooštreni. Gubitak sluha može dovesti do leđa i usamljenih onih koji su pogođeni, igračke večeri ili natjecanja u zagonetki to aktivno suzbijaju.

Spriječite probleme sa sluhom

Obuka sluha mogućnost je spriječiti gubitak sluha ili suzbijanje pogoršanja postojećeg smanjenja sluha. Međutim, to samo po sebi nije dovoljno: važno je zaštititi svoj sluh od štetnih utjecaja. Sljedeće smjernice pomoći će vam da zaštitite svoj sluh:

  • Izbjegavajte slušati čistu glazbu jer može nepopravljivo uništiti vaše ćelije kose. Stavite umjereni volumen i također najbolje smanjiti trajanje zvuka.
  • Svatko tko radi na glasnim radnim mjestima bolji je za prikladna zaštita sluha , tako da se ne može očitovati oštećenja. /li>
  • Učinkovitost saslušanja treba redovito provjeriti kako bi se brzo reagirala na promjene.