ICP® Hörgeräte: Anwendungsgebiete, Voraussetzungen & Kosten

Radna mjesta s velikim zagađenjem buke obvezna za nošenje zaštite sluha. Međutim, nošenje slušnih pomagala u okviru zaštitne orijentacije iz razloga zaštite saslušanja zabranjeno je za ljude s oštećenjem sluha. Međutim, ako se ukloni slušni aparat, nastaju nove opasnosti, poput nedostatka percepcije signala upozorenja ili izgovorenih. Rješenje za rezultirajuću dilemu: ICP slušni aparat.

ICP područja prijave slušnih pomagala

ICP slušni aparat služe prije svega kako bi se čulo zaštitu sluha na radnim mjestima s visokim zagađenjem buke i podjednako visokim sigurnosnim zahtjevima . Osobna zaštitna oprema u obliku zaštite sluha obvezna je za ovakav posao. Međutim, nije dopušteno nositi konvencionalni slušni aparat pod njihovom zaštitom sluha. To je zbog činjenice da se opasnost za sluh ne može isključiti prilikom nošenja slušnih pomagala i zaštite sluha. Kako bi se zaštitili i saslušanje radnika i ispunili sigurnosne zahtjeve, odvija se upotreba slušnih aparata ICP -a.

Preduvjeti za slušne aparate

ICP označava izolacijsku komunikacijsku plastiku i opisuje funkciju slušnih pomagala: oni izoliraju buku okoline, ali istovremeno osiguravaju da signali upozorenja i jezik ostaju zvučni . Osnovni preduvjet za osiguranje zaštite sluha sa istodobnim razumijevanjem jezika je selektivno pojačanje odabranih frekvencija. Pored toga, mora se postaviti program na radnom mjestu koji sprečava zvučno pojačanje na sluh -Admaging Volume i uključuje jasno odvajanje jezika i buke.

Trošak ICP slušnih pomagala

Troškovi koji nastaju za nabavu slušnog aparata ICP -a koji se koristi na radnom mjestu pokrivaju trgovinski udruženje i logistiku robe ako su ispunjeni određeni zahtjevi. Osnovni zahtjev je da već mora postojati profesionalni gubitak sluha.