Knochenleitungshörgeräte: Brille, Stirnband oder Implantat? Ein Überblick über Bauformen, Einsatzgebiete und Funktionsweisen

Ako ne prilagodimo konvencionalni slušni aparat koji se nosi iza ili u uhu može se koristiti, pristup slušanju može se otvoriti putem uređaja za sluh kostiju. Za koga su uređaji za provođenje kostiju prikladni za način na koji zvučni prijenos funkcionira bez sudjelovanja unutarnjeg uha, koji dizajniraju i kako se djeca mogu omogućiti bez implantata, mogu se naći u ovom članku.

Slušni aparati za kosti: Područja primjene

S jedne strane, slušni aparat za kondukciju kostiju koriste se ako se anatomski utvrdi pričvršćivanje slušnog aparata iza ili u uhu zbog deformacije ili nedostatka šalice uha ne može biti izvedivo. S druge strane, Zvuk koji provodi gubitak sluha je , na primjer, zbog deformacije ili nedostatka lanaca ili otoskleroze, kao i jedne utrnulo. U slučaju takvih oštećenja sluha, utječu na vanjske ili srednje uši, što blokira prosljeđivanje zvuka u senzorne stanice unutarnjeg uha. Kao rezultat toga, potrebno je rješenje koje stimulira slušni živac na drugačiji način, naime putem kostne linije.

Slušni aparati za provod za kosti: Funkcionalnost

Slušni aparati za zračnu cijev uzimaju zvuk preko vašeg mikrofona, obradite ga i zatim ga potroše preko zraka u ušnom kanalu koristeći slušatelja. S slušnim pomagalima za kosti, s druge strane, koriste prirodnu sposobnost ljudske kosti za usmjeravanje zvuka kako bi se realizirali prijenos zvuka vibracijama . Postoji bliski kontakt ili pritiskanje uređaja na mastoidu - ispupčena kost iza uha - moguće je, jer omogućava prenošenje vibracija u unutarnje uho.

Proces je precizniji na sljedeći način: zvuk se bilježi putem mikrofona, pretvara se u električne signale i prosljeđuje se audio procesoru. Potonji obrađuje signale ovisno o njegovim postavkama. Umjesto slušatelja, rezultat se sada prenosi na pretvarač koji čini obnovljenu transformaciju. Proizvod: vibracije.

Vibracije se prenose na kost koja zvuk koristi na unutarnje uho. Tako se izbjegava srednje uho i prikladnost slušnih pomagala za kosti za razgovore o zvučnom provodljivosti i imenovanje uređaja je opravdana. U unutarnjem uhu signali se prosljeđuju u mozak, koji se u konačnici, nakon dešifriranja signala, odvija sluh.

Slušni aparat za provođenje kostiju: građevinski obrasci

Kao i kod svih vrsta slušnih pomagala, postoje i različiti dizajni za slušne aparate za provodnu kost, od kojih svaki ima prednosti i nedostatke. Koja je varijanta prikladna za vas osobno se može procijeniti samo na temelju pojedinačnih senzacija i potreba, ali dobivate pregled raspoloživog trošenja.

Slušni aparat za provođenje kostiju: naočale

Naočale za slušnu pomoć u kostiju relativno su korisnički oblik slušnog aparata za kondukciju kostiju. Uglavnom se odvija pričvršćivanje slušnog sustava na nosače naočala putem Kliknite Systems . Prema tome, nakon samo male promjene naočala, nošenje se može započeti brzo i lako. Alternativno, dostupne su naočale za slušanje u kojima je slušni aparat čvrsto usidren u modelu naočala. Naočale se moraju staviti samo na upotrebu. Ovdje je posebno važan potreban pritisak, s kojim se nosači naočala moraju ležati na lubanji kako bi se osigurao prijenos zvuka. To je suptilan, nekomplicirano riješen i odbitan oblik slušne podrške, ali se pojavljuje nedostatak, jer ova varijanta ima smisla samo s istodobnim lošim vidom. Za ljude koji u određenim situacijama ovise samo o vizualnoj pomoći, stoga je čvrsta slušna čaša manja.

Slušni aparat za provođenje kostiju: slušalice

Slušni aparat za provod za kosti također su dostupni u obliku slušalica. Ovom konstrukcijom slušni sustav je instaliran u glačanju slušalica, što znači da automatski leži na glavi. Ovdje, kao i sa čašom za sluh, kaže: Stavite i slušajte je! Zbog prilagodljivosti, slušni aparat može se pojedinačno prilagoditi na glavi. Mogućnost brzog gore i dolje također se povećava User-povoljnost . Međutim, jedan nedostatak pokazuje da je slušalice preko slušalica obično teško nositi.

Slušni aparat za provođenje kostiju: zalijepiti

Slušni aparat za provod za kosti za lijepljenje pričvršćen je izravno na kožu iza uha, što se, u usporedbi s gore spomenutim dizajnom, jasno vrši na lubanji. Audio procesor je pričvršćen na adapter za ljepilo, koji omogućuje sluh na bazi vibracija. Ova konstrukcija slušnih aparata za konzumiranje kosti posebno je prikladna za djecu ili bebe, jer nije potrebna operacija, zahtijeva malo nadzora dok nosite i mogu se jednostavno testirati. Pored toga, rizik od deformiranja kosti lubanje tijekom rasta značajno je niži.

Slušni aparat za provođenje kostiju: traka za glavu

Frontalni ligamenti također su posebno za djecu, budući da se smatraju nježnim, ne stoje na putu djetinjastih igara i stoga se pokazuju kao praktični svakodnevni pratitelj. Međutim, treba napomenuti da pritisak pritiska može dovesti do tlaka i glavobolje i da traka za glavu stoga može biti prijenosna samo neko vrijeme ograničeno ili treba redovito mijenjati u položaju.

Slušni aparat za provođenje kostiju: Implantat (BAHA)

Najsloženiji izbor slušnih aparata za provod za kosti je slušni aparat "djelomično implantiran", također baha (= Slučni aparat za kosti )
. Tijekom potrebne intervencije, titanijski vijak implantira se izravno u kosti lubanje, na koje će se ubuduće pričvrstiti procesor za sluh. Zvučni valovi apsorbiraju procesor i pretvaraju se u vibracije koje se prenose na vijak titana. Uz pomoć kostiju, odvija se prijenos vibracija preko vijaka do unutarnjeg uha.

Implantat je posebno prikladan za vrlo jak zvuk koji provodi sluh sluha, jer prijenos uzrokovan kožom više nije potreban. Rezultat: bolja kvaliteta sluha s povećanim volumenom i uštedom energije.

Slušni aparati za kosti: Troškovi i subvencije

Slušni aparati za kosti koji nisu implantirani su pod uobičajenim subvencijama za slušne pomagale za pravno osigurane osobe. Dakle, postoje paušalni iznosi za pretpostavku troškova, što se može zatražiti pojedinačno iz odgovarajućeg zdravstvenog osiguranja. U slučaju implantacije , s druge strane, Potpuni trošak pretpostavlja se rada i implantata od strane davatelja osiguranja. Prethodno odobrenje je preduvjet za to.