Hörgeräte Krankenkasse - Kostenübernahme 2024

Kupnja slušnog aparata putem zakonom propisanog zdravstvenog osiguranja- koliko uzima zdravstveno osiguranje?

Zainteresirani ste za slušna pomagala, ali postavite pitanje može li i što udjela zdravstveno osiguranje može preuzeti za vas?

U sljedećem vodiču dobit ćete sve informacije o temi regulacije slušnog aparata i pretpostavke troškova - kako za privatno i za zakonski zdravstveno osiguranje.

Dakle, možete saznati vrlo dobro i znati koji će vam procesi doći i što vam je potrebno za održavanje potpore.

Zdravstveno osiguranje u prijemu slušnog aparata: Što zdravstveno osiguranje plaća za slušne aparat?

Ugovorno regulirane potpore zakonom propisanih njemačkih zdravstvenih osiguravajućih društava mogu biti do 1.700,00 eura (uključujući i ušnu propusnicu) za opskrbu s dvije ušije. I ako je potrebno, gotovo je besplatan za vas*Ako želite slušni aparat koji ispunjava samo zahtjeve zakonskog zdravstvenog osiguranja.

(*Samo bi zakonska dodatna uplata od 10,00 €/slušni aparat isplaćeno ovdje ako nema izuzeća)

Regulacija slušnog aparata

tako da možete koristiti potporu za zdravstveno osiguranje, morate predstaviti takozvanu "medicinsku regulaciju slušnog aparata" akustičaru slušnog aparata. Primit ćete ovaj urednik od liječnika za liječenje uha, nosa i grla ako odredi gubitak sluha. (Prva) uredba je preduvjet za pretpostavku troškova vašeg zdravstvenog osiguravajućeg društva i potreban postupak odobrenja.

mora biti dostupan odgovarajući gubitak sluha:

Slušni aparati mogu se koristiti u skladu s primjenjivim Smjernice za pomoć su subvencioniraju samo zakonske obveznike ako su ispunjeni sljedeći kriteriji (vidi stranicu 18, §21, stavak 1 ):

  • 1. tonaudiometrijski gubitak sluha (DIN ISO 8253-1) na boljem uhu najmanje 30 decibela (DB) u najmanje jednoj od ispitnih frekvencija između 500 i 4000 Hertz (Hz)

i

  • 2. jezični audiometrijski brzina razumijevanja na boljem uhu s slušalicama (DIN ISO 8253-3) pri korištenju Freiburg Monosyll testa na 65 dB, ne više od 80%

Važno: Čim primite propis od svog liječnika, to vrijedi samo za 28 dana . (Ako je potrebno, liječnička praksa sigurno će vam rado pružiti duplikat nedavni datum)

Stoga, nakon primitka propisa, trebali biste se posavjetovati s akustičari sa slušnim aparatima Za pokretanje slušnog aparata.

Ako nas odaberete, mysecondear će preuzeti cijelu obradu s vašim zdravstvenim osiguranjem čim nam je poslao propis.