Mitteltonschwerhörigkeit: Ursachen, Symptome, Behandlung

SHRUHOVI Srednjeg tona: Definicija

Pod -oblik osjetilnog gubitka sluha tvori gubitak sluha srednjeg dijela. Iako je srednji frekvencijski raspon obično najosjetljiviji na slušanje, u ovom području postoji gubitak sluha u srednjem tonom. Ako se javlja u kombinaciji s visoko zvučnim ili niskim zvučnim gubitkom sluha, postoji gubitak sluha širokopojasne mreže . Kombinacija gubitka sluha obično se javlja s povećanjem dobi.

Uzroci gubitka sluha

Pojava gubitka sluha srednjeg tona proizlazi iz problema u unutarnjem uhu, preciznije u audio pužu (Cochlea). Dakle, vrsta srca je jedan od sluh unutarnjeg sluha uha . U srednjem području audio puževa, senzorne stanice kose umiru od gubitka sluha, što pokreće simptome. Saslušanje srednjeg tona nastaje zbog procesa nasljeđivanja koji opravdavaju ranu pojavu i kontinuirano pogoršanje gubitka sluha.

Simptomi: prepoznati gubitak sluha iz sredine tona

Simptomi koji govore za sluh iz sredine tona relativno su brzo u svakodnevnoj komunikaciji. Oni pogođeni sve je teže razumjeti jezik , čak i bez pozadinske buke. Simptomi se ne odnose na dubinu i visoke tonove, oni se mogu čuti. Saslušanje srednjeg tona može se razviti zbog kontinuiranog propadanja do do gluhoće koji graniči s gubitkom sluha. U pravilu su jednako pogođena oba uha.

Dijagnoza: Kako se dijagnosticira gubitak sluha?

Za značajnu dijagnozu koriste se i leće i subjektivni testovi. Potonje se može izvesti samo ako pacijenti mogu dati povratne informacije za čuvanje. U skladu s tim, nisu baš prikladni za djecu i bebe. Objektivni testovi određuju Grad i podrijetlo oštećenja sluha. Stvaranje audiograma pruža informacije o utjecajima frekvencija.

Audiogram srednjeg tona sluh

U audiogramu se može vidjeti da pacijent u rasponu visokih i dubokih frekvencija bilježi dovoljno sluha. S druge strane, u segmentu srednjeg tona mogu se vidjeti jasna oštećenja na temelju otpada krivulja. Zbog toga se audiogram može privući srednjim gubitkom sluha.

Liječenje gubitka sluha srednjeg tona

nije izlječivo . To je prvenstveno zbog činjenice da postoji degeneracija senzornih stanica kose, što je nepopravljivo. Također se ne može spriječiti da slušaju sredinu tona, kao što je slučaj s većinom ostalih vrsta gubitka sluha. Pomoću slušnih pomagala , međutim, može se postići poboljšanje simptoma: slušni aparat ojačava oslabljeni raspon frekvencije i na taj način omogućuje razumijevanje svakodnevnog jezika.