Nebenwirkungen von Hörgeräten: Was stimmt? | MySecondEar

Nuspojave slušnih aparata

Slušni aparati imaju jedan zadatak iznad svega: poboljšati slušanje! Ali oni uvijek ne ispunjavaju samo svoje stvarno značenje. Mogu se pojaviti neželjene nuspojave ili nuspojave, zbog čega je važno biti svjestan mogućih rizika. Da bi se to spriječilo, općenito treba napomenuti da slušni aparat može koristiti samo s regulacijom od strane stručnjaka. Odabir i postavka moraju se odvijati pod tehničkim savjet od akustičara slušnog aparata Da bi se smanjili rizici. Neposredna upotreba može rezultirati zdravstvenim poremećajima i stoga se mora izbjegavati koliko je to moguće.

nuspojave se mogu očekivati ​​posebno u početnoj fazi, tj. Kada se pokrene habanje slušnog aparata. Prelazak na poplavu podražaja, što se odjednom uoči armature sluha, može biti neodoljiv za uši i mozak. Kao rezultat toga, okoliš ili čak vaš vlastiti glas odjednom se mogu shvatiti kao neugodno. Srećom, tijelo se navikne na stimulaciju redovitim nošenjem.

Sljedeće nepoželjne nuspojave poznate su po slušnim pomagalima:

Slučni aparat vodi glavobolji

Glavobolja se javlja prvenstveno tijekom navikavanja. Slušni aparati omogućuju povećanu percepciju impulsa sluha. Osim slušanja pojačanja, novi podražaji mogu pridonijeti preplavljenom mozgu. To može rezultirati oblikom iscrpljenosti, koji se dijelom izražava u glavobolji. Razlog za to nije slušni aparat, već sa samim mozgom. Ako se redovito koristi, mozak se navikne na obilje podražaja i boli uobičajeno.

Slušni aparat otpušta vrtoglavicu iz

vrtoglavica postaje potencijalni ometajući faktor, posebno s senzornim gubitkom sluha. S ovom vrstom gubitka sluha utječe na unutarnje uho, što je mjesto sluha i ravnoteže. Opisani novi podražaj poticaja dovodi do stresne situacije za uši. Stres je, zauzvrat, poznat kao faktor koji može pokrenuti vrtoglavicu. Predugo, slušni aparat može također rezultirati poremećajem ravnoteže povezanog sa stresom.

Slušni aparat uzrokuje uho

Eahe bole mogu imati brojne razloge. Neki od njih mogu se pokrenuti nošenjem slušnog aparata. S jedne strane, ozljede koje nastaju iz udaraca na šalici uha razlog su za bolne uši. S druge strane, infekcije mogu pokrenuti infekcije uha ili otopikozu. Kolica slušnih aparata pogoduje stalnom kontaktu s kožom i stalno nošenje stvaranja vlage u uhu, uzrokujući to. Scvered Skin predstavlja rizik od svrbeža i potiče upalu.

Za sprječavanje bolova u ušima i upale obratite pažnju na uklanjanje slušnih pomagala noću. To osigurava noćno sušenje uha i rizik od infekcije. Kako bi se bakterije i patogeni držali podalje od ušnog kanala, dnevno treba provesti čišćenje slušnih aparata S posebno dizajniranim sredstvima za čišćenje.

Loše razumijevanje govora unatoč slušnim aparatima

Unaprijed se može reći da je saslušanje u potpunosti pojedinačno sa slušnim aparanjem. Odgovarajuća oštećenja sluha i postavke slušanja utječu na to koliko je dobro razumijevanje jezika u konačnici. Promjena saslušanja ne može se isključiti, prvenstveno u slučaju gubitka sluha povezanog s godinama, što se postupno pogoršava. Stoga se može dogoditi da se pogoršanje razumijevanja jezika događa unatoč slušanju pojačanja. Ostali uzroci su pogrešno sjedeći otoplastika koja rezultiraju funkcionalnim oštećenjima, oštećenim otvorima za povezivanje ili zvučnim izlazima začepljenim sebumom i cerumima. I ovdje je svakodnevno temeljito čišćenje sredstvo prevencije. Ako se razumijevanje jezika pogorša, treba savjetovati i akustičar slušnog aparata.

Slušni aparat pritiska u uho

U slučaju neispravne otoplastike, može postojati percepcija ili upala tlaka. Osim toga, točke pritiska djelomično su uzrokovane otvrdnjanim zvučnim cijevima. Akustičar slušnog aparata treba konzultirati u uhu na uhu kako bi se mogla prilagoditi ušne putovnice. Redovita provjera također se mora provjeriti i, ako je potrebno, treba razmotriti razmjenu zvučnih crijeva i otoplastike. U pravilu se potonji mijenjaju nakon dvije do tri godine, ali to može varirati pojedinačno i stoga je potrebno ranije.

Slušni aparat vodi netoleranciju/alergija

Budući da su otoplastika i kućište slušnih pomagala obično izrađeni od plastike, reakcije na materijal nisu isključene. Također se mogu pojaviti dermatitis ili iritacija kože, budući da su ranije korištene gume za slušnu pomoć na koži ako su ranije korištene kreme ili sapune koji sadrže podražaje. Međutim, to se obično ne bi trebalo dogoditi s dobro raspoloženim slušnim aparanjem. Ako znate da ima osjetljivu kožu koja ima tendenciju alergije, ovo bi trebalo imati na umu savjet za sluh kako bi se umanjila vjerojatnost alergijske reakcije ako je moguće.

Neželjeni zvukovi sa slušnim aparatima

Neželjeni zvukovi, poput žurbe ili zvižduka, mogu ometati dojam za slušanje. Rauschen se obično javlja vlagom koja dovodi do poremećaja slušnog aparata da poremeti električnu vezu ili zbog prljavštine. čišćenje i sušenje Stoga bi se slušne pomagala trebala preventivno provesti. Cijevi nastaju kada se otoplastika više ne zapečaće ispravno. Rezultat je povratna informacija koju je pravio stručnjak za slušnu njegu podešavanjem putovnice uha. Jedan od najpoznatijih zvižduka ili zvučnih zvukova - tinitus - uglavnom je oslabljen nošenjem slušnih aparata, ali u rijetkim slučajevima ojačanim tim. Tinitus također može favorizirati predugo. U tim se slučajevima treba savjetovati s liječnikom.

Spriječite nuspojave

Neki principi pomažu u sprječavanju nuspojava slušnih pomagala.

  • Ne nosite slušni aparat da biste mirni i oslobodili uho i slušni aparat za vlagu.
  • Neka slušna pomagala i otoplastika redovito provjeravaju kako bi provjerili funkciju i sjedalo.
  • Na odgovarajuće čišćenje i sušenje od uređaja.
  • Zaštitite slušna pomagala od jake topline.
  • Ne stidite se osjećaja pritiska, svrbeža ili ometajućih zvukova, da biste vidjeli akustičara za slušni aparat.
  • Popravci se uvijek provode profesionalno.
  • Pronađite pravi slušni aparat putem savjeta za sluh kako biste izbjegli alergijsku reakciju.
  • Nosite
  • Slušne pomagale svakodnevno i uređaje i dajte si vremena da se naviknete na to.