Ohr Anatomie: Anatomie des Außen-, Mittel- und Innenohrs

Anatomija uha: anatomija vanjske, srednje i unutarnje uši

Općenito se govori uho je podijeljeno u tri dijela: vanjsko uho , srednje uho i unutarnji uho . Svaki dio uha preuzima pojedinačne funkcije. Možete saznati kako su pojedine komponente uha anatomski strukturirane i u kojoj ste mjeri ste uključeni u proces sluha.

Anatomija vanjskog uha

Zadatak vanjskog uha je izmijeniti zvučni tlak i usmjeriti zvučne valove primljene na srednje uho.

komponente vanjskog uha na prvi pogled:
    onatc
  • vanjski ušni kanal
  • uši (ovisno o izvoru također se računa kao srednje uho) čekićni postupak

Anatomija vanjskog uha: Anatomija ušne čaše

čaša uha, koja se također naziva pinna , jedini je dio uha koji je izvan lubanje. Ako se govor govori u svakodnevnom jeziku, obično se znači vidljivo uho, mada je samo dio cijelog uha. Hrskavicu i podržavaju ligamenti i mišići vanjskog uha. Izričit zadatak auricle je voditi dolazne zvučne valove poput svojevrsne tok do ušnog kanala.

Vanjska anatomija uha: (vanjska) Anatomija ušnog kanala

kanal vanjskog uha je 2-3 cm dugačak kanal , koji se kreće od Auricle do ušice. Manji, vanjski (bočni) dio ušnog kanala je hrskavični i ima žlijezde koje su odgovorne za proizvodnju ušnog voska stil = "font-težina: 400;"> Ostatak (medijskog) dijela ušnog kanala, s druge strane, je kosti i u usporedbi s uskim od vanjskog. Zadatak vanjskog ušnog kanala je voditi zvuk do ušne bube .

Vanjska anatomija uha: Drumfell

Budul je u uhu tanka, nepropusna membrana , koja je uvijek pod napetošću i razdvaja vanjsku stranu srednjeg uha. Proces čekića , koji je već dio srednjeg uha. Kad zvučni valovi udaraju u u uho, to je vibracija. vibracija prenosi Schall opet kroz čekić u čekić u srednjem uhu.

Anatomija središnjeg uha

Srednje uho se koristi za ojačanje u procesu sluha.

Komponente srednjeg uha na prvi pogled:
  • eustachische tube
  • paukekenhöhle (cavum tympani)
  • Ossolacija (čekić, nakov, Stirrup)

Anatomija središnjeg uha: Paukenhöhle

Dio srednjeg uha je Timpani, A kosti, šupljina ispunjena zrakom , koja zauzvrat sadrži tri slušanja gležnjeva . čekić , nakov i Stirrup imenovaju se prema njihovom obliku i prenose vibracije koje izlaze iz bubnjeva u uši u ovalni prozor .

Anatomija središnjeg uha: Eustachische Tube (Tuba Reviditiva)

eustachian cijev, poznata i kao uši truba , ventilacija iz srednjeg uha i kompenzacije tlaka . U skladu s tim, osigurava sposobnost vibracije iz bubrega . Također spaja srednje uho s nosnom sobom za nosno grlo (nazofarinks). Izjednačavanje tlaka eustahijevom cijevi je relevantno. Ako je blokiran, kao što je slučaj s curenjem nosa, nadoknada tlaka je primjetno teška.

Anatomija unutarnjeg uha

U unutarnjem uhu, pretvorba zvučnih valova u električne impulse u konačnici se odvija. Sadrži i dijelove sluha i ravnoteže, što osigurava ravnotežu ravnoteže i prostorne orijentacije . Unutarnje uho na stijeni je postavljen.

komponente unutarnjeg uha na prvi pogled:
  • kohlearni labirint/kohlea s corti-organom
  • vestibularni labirint (ravnotežni organ)
  • ćelije kose

Anatomija unutarnjeg uha: Cochlea

kohlea, poznata i kao audio puža , je kosti labirint . Polazeći od srednjeg uha, vibracije ušiju mogu doći do kohlea preko Ossicle -a i ovalnog prozora.

corti organ potreban je i za akustičku percepciju, koja se nalazi u kohleji. To zauzvrat sadrži stotine stanica kose koje pretvaraju mehaničke vibracije u električne signale. Rezultirajući impulsi živaca mogu se u konačnici proslijediti u središnjem živčanom sustavu tako da se može dogoditi sluh.

Anatomija unutarnjeg uha: ravnotežni organ

Tri luka zajedno s dva makularna organa tvore vestibularni aparat . U lukovima se nalazi tekuća i kosa. Rotirajuća ubrzanja percipiraju lukovi i odgovarajući signal prenosi na mozak rezultirajućim impulsima živaca.

U makularnim organima ( sacculus i utriculus ) postoje i ćelije kose , koje Slime čep koji je okružen tekućinom. Ako se lokacija glave promijeni, mijenja položaj utikača sluzi prema gravitaciji. Dlačice slijede smjer i tako pokreću živčane impulse , koji signaliziraju položaj u mozgu . Za ravnotežu , mozak također koristi informacije iz očiju i kože.