Wattestäbchen zur Reinigung von Ohren

Stalno proizvodite ušne vosak, iako toga niste ni svjesni. Međutim, neki smatraju da je ovo vitalno izlučivanje posebno neugodno. Vrlo često mnogi koriste drastična sredstva za uklanjanje ušnog voska i osloboditi se od njega.

Jeste li svjesni koliko štetna higijena uha može biti za vas? Mnogo je bolje ako znate kako možete očistiti uši na zdrav način. Zato preporučujemo ovaj vodič.

Vaš ušni vosak

Vosak uha vam služi uglavnom za zaštitu. Osim toga, zapravo je odgovoran za samo -čišćenje ušiju. Stoga je ušni vosak vrlo korisna i važna tajna tijela. Konzistencija ušnog voska je toliko ljepljiva jer olakšava uklanjanje mrtve kose i mrtve kože s uha. Ušni vosak automatski transportira prljavštinu s vanjske strane. Osim toga, tajnik uha ima dodatna hranjiva svojstva koja možda ne znate ni za što. Kao rezultat toga, vaše uši ostaju podatne iznutra. Ovo je važan preduvjet za ovu prirodnu funkciju čišćenja. S jedne strane, vaš ušni vosak koristi se za čišćenje, s druge strane štiti od gljivičnih infekcija i ima antibakterijski učinak.

Što možete učiniti za previše ušnog voska

Imate li osjećaj da vaše uši proizvode previše ušnog voska? Postoji li mogućnost da je prirodno uklanjanje poremećeno ručnom manipulacijom ručnom manipulacijom? U ovom se slučaju u vašem ušnom kanalu formirao čep. To je vrlo prirodan impuls koji želite ukloniti ovaj utikač s uha. Međutim, trebali biste biti vrlo oprezni. Ni plemstvo od kukičanog nivoa, ni glasni isječak nisu prikladni za to. Ovi predmeti nemaju apsolutno nema mjesta u ušnom kanalu.

Nešto slično, nikako nije prikladno za čišćenje ušiju, u protivnom iritate ili kršite svoje ušne buke . Vaš ušni kanal je vrlo osjetljiva struktura, zbog čega se takve metode radikalnog čišćenja ne bi trebale koristiti. Inače možete trajno oštetiti uši.

Pamučni brisovi i njihovi nedostaci

Jeste li ikad koristili pamučni bris za čišćenje ušiju? Tada vjerojatno niste bili svjesni da možete ukloniti samo ušni vosak u ograničenoj mjeri. Iako su pamučne brisove relativno dobro podstavljene, nikada ih se ne smije umetnuti izravno u ušni kanal, jer i oni mogu iritirati osjetljivu kožu vaših ušnih kanala i, ako je potrebno, ušnog voska još dublje pritisnite u ušni kanal. Ovim postupkom favorizirate razvoj čepova. Osim toga, mogu se pojaviti bolna invalid uha.

Preporučuju se uši za čišćenje ušiju?

Mnogi ljudi vide uši kao dobru alternativu takvim pamučnim brisama. Svijeća uha je u obliku toka, tankog i duge. Obećavaju dobro čišćenje ušiju generiranim vakuumom. Cilj je navodno da je ušni vosak usisan. Ova metoda zvuči korisno i vjerovatno, ali uši su samo djelomično prikladne za čišćenje ušiju. Na vam se šalica i lica može pojaviti opekline. Vrlo često se događa da vrući vosak prodire u ušni kanal. Tamo je bubanj krzno neizmjerno oštećen. Možda se sada pitate kako zapravo možete pravilno očistiti uši.

Čišćenje samo do ušnog kanala

Dovoljno je za redovito čišćenje ušiju ako na vanjskom dijelu ušne šalice uklonite samo vosak uha s vlažnom krpom. Dovoljni su mlaka voda i pamučni bris. Kao što je već spomenuto, trebali biste čistiti samo do ušnog kanala. S toplom vodom omekšavate izlučivanje.

tako da se vosak uha može lakše teći i pobjeći iz ušnog kanala, može se koristiti i bademovo i maslinovo ulje, koje pažljivo zagrijavate. Alternativno, u ljekarni možete kupiti posebne kapi za uši ili sprejeve ušiju.

Ako vam je uho već proizvelo puno ušnog voska, trebali biste vidjeti ENT liječnika. Čim vaš ušni vosak dođe u kontakt s vodom, automatski nabubri. Ako se utikač već pojavio, najkasnije je zaglavljen u vašem ušnom kanalu. Primijetit ćete takve utikače kada vaše uši počnu svrbež. Također možete osjetiti bol u ušima. Takav utikač u uhu često je povezan s laganim gubitkom sluha.

Čišćenje ušiju samo je profesionalno i nježno kod ENT liječnika. Ako vaše uši proizvode puno izlučivanja i imate puno ušnog voska, trebali biste redovito posjećivati ​​svog liječnika. Očistite uši ne samo unutar šalice uha u vanjskom području, već i iza ušiju. Za to je dovoljna mlaka voda. Tada biste trebali biti sigurni da sve dobro osušite. Dakle, ne riskirate uši ušiju.

Dakle, smatrajte voskom uha kao korisnu tajnu tijela. Ovo je neophodno za čuvanje ušiju i higijenu. Stoga ne vodite računa o pravilnoj brizi o ušima i ne podcjenjujte funkciju samo -čišćenja.

Zanimljive informacije o vašem ušnom vosku

Europljani imaju povećani udio masti od 50 % u ušnom vosku. Ušnog voska Europljana je, dakle, relativno vlažan. U Azijcima lokacija izgleda malo drugačije, sadržaj masti u ušnom vosku je samo 20 %. Dosljednost je, dakle, prilično drobljena.

Znate li zašto je ušni vosak gorak? Istraživači pretpostavljaju da je gorki okus dodatna zaštita od insekata tako da ne gnijezde u ušnom kanalu.

Dijete proizvodi znatno više ušnog voska od odrasle osobe. To je također mekše. Osim toga, boje ušnog voska jako se razlikuju. Boje vlažnog oblika mogu biti žućkasto-svijetle smeđe do tamno smeđe boje, koji su prilično prašnjavo sive mršavog oblika.

U prosjeku, stariji ljudi, a posebno muškarci, proizvode više ušnog voska. To je često uzrok gubitka sluha, jer je tada začepljen ušni kanal. Primjetno poboljšanje nudi profesionalno čišćenje kod liječnika ENT -a.