Ohrpassstück: Einsatzgebiete, Anfertigung, Reinigung & Kosten

Putovnice uha, koje se nazivaju i otoplastika, pojedinačno su prilagođene komponentama njihovih ušiju koje predstavljaju vezu između uha i slušnog sustava. Oni su ključni za udobnost nošenja vašeg slušnog aparata i kvalitete akustične sluha. Ne koriste se za zvučnu liniju, već se mogu koristiti i kao sredstvo zaštite sluha.

Slušni aparat s ušnim putovnicama

U slučaju slušnih pomagala (IDO), uporaba putovnice uha potrebna je kako bi se osigurala prilagođavanje ušnom kanalu pojedinačno oblikovanog u kojem IDO sjedi. Ali čak i za HDO slušna aparat (HDO), otoplastika može biti korisna u određenim slučajevima. Oni uključuju, posebno, ozbiljna i visoko ocjena oštećenja sluha i prisutnost dubokog saslušanja.

Kako se izrađuje otoplastika?

Budući da je svako uho izuzetno pojedinačno oblikovano, prvo se moraju uzeti dojam o ušnom kanalu i concha. Izrađujući se na tome, prolaz za uho napravljen je za mjerenje tako da se optimalno uklapa u odgovarajuće uho. Za proizvodnju su odabrani različiti materijali s jednako različitim stupnjevima tvrdoće. Pri prilagođavanju sljedećeg, sjedalo je posebno presudno, jer ako otoplastika nije dovoljno tijesna, mogu se pojaviti povratne informacije. Međutim, ako je previše čvrst, pojava boli ne može se isključiti. Da bi se usavršavala akustična prekomjerna konferencija, također se mogu provesti opcionalna naknada ili bušenje visokog tona. Općenito, što je bolje sjedalo, to je bolja kvaliteta sluha!

prolaz uha ili kišobran?

HDO slušni aparati djelomično su ubačeni u uho. Ili kišobran ili otoplastika mogu se pričvrstiti na unutarnji dio. Sljedeće razlike moraju se uzeti u obzir u dva oblika kao kriterija odabira:

Otoplastika

 • Pojedinačno prilagođeno
 • Mali otvori za prolazak zraka
 • Bolje rezultira u slučaju dubokog saslušanja ili oštećenja čitavog frekvencijskog spektra
 • Čvrsto sjedalo izbjegava povratne informacije

kišobran

 • Standardne veličine
 • Veliki otvori s dobrom ventilacijom
 • Prirodni zvuk
 • Uglavnom dovoljan za gubitak sluha Ludo
 • Manje napora za prilagodbu

jesu li kišobran ili otoplastika pričvršćena na slušni aparat, vrsta i stupanj oštećenja sluha odlučuje se prvenstveno . Teški do visoko ocjenjivanje gubitka sluha zahtijeva izbor otoplastike, dok je s manje ozbiljnim ograničenjima u području visokog zvuka, kišobran za intervenciju obično dovoljan. Donja adaptacija kišobrana je i naprijed i nedostatak: sprema se, ali mogu se odabrati samo standardne veličine koje najbolje odgovaraju prirodi uha. Kao rezultat, nije zajamčeno da će standardizirane veličine optimalno sjediti u ušnom kanalu.

Očistite ušne putovnice

Svakodnevno čišćenje ušnih papaza ključno je zbog transportera veličine tijela. Inače, otvori otoplastike mogu začepiti doline i ušne vosak. Kako ne bi zaboravili postupak čišćenja, preporučljivo je integrirati ga kao sastavni dio večernje rutine. Uvijek je temeljito, ali istovremeno pazite da zaštite osjetljive uređaje.

Čišćenje ušnih putovnica mora se provesti mekim, suhim krpama ili posebnim čišćenje maramica . Ostali agensi za čišćenje ne bi se trebali koristiti jer su uglavnom previše agresivni za slušna pomagala. U slučaju HDO slušnih pomagala, često će biti potrebni dodatni koraci čišćenja, na primjer, ako imaju zvučno crijevo. U svakom slučaju, nakon potpunog sušenja slušnih pomagala u odgovarajućem mora se pomisliti da se suha kutija spriječilo oštećenje vlage. Za detaljan opis kako je zajamčeno čišćenje i sušenje, kliknite ovdje .

Putovnice uha: Česti problemi

Nošenje ušnih putovnica može značajno poboljšati sluh, ali - kao što svugdje - mogu se pojaviti i mogući problemi koji se mogu pojaviti:

 • Povratne informacije : Povratne informacije nastaju ako je već ojačani zvuk iz slušnog aparata zbog lažnog sjedišta otoplastike u bilo kojem trenutku, a zatim ga prijevoznik ponovo opaža. Neugodni zvižduk stvara se kada putovnice uši ne odgovaraju.
 • efekt okluzije : Točnost fit ide ruku pod ruku s određenim punjenjem uha. Ovo usko, zauzvrat
 • Zbirka plaće ušiju : Kolekcije ušnog voska (Cerumen) iza otoplastike mogu pogoršati percepciju zvuka.
 • Alergijska reakcija : Materijali koji se koriste u proizvodnji pokrivaju rizik od alergijske reakcije. Prilikom ulaska mogu se koristiti anti -alergeni materijali.
 • OHRKASSKTück Press : Promjene u uhu, na primjer zbog promjene težine, zahtijevaju prilagodbu otoplastike. Za pomoć se može konzultirati stručnjak za slušnu njegu.
 • Dismeloracije : U kontaktom sa sebumom i ušnim voskom, promjenu boje ne može se isključiti. Ako je promjena boje prejaka, otoplastike treba zamijeniti.

Mnogi od spomenutih problema akustičar slušnog aparata može se otkloniti kroz male promjene otoplastike ili modifikacije postavki slušnog aparata. Ako postoji efekt okluzije, korisna je rupa tako prikupljenih "vrtloga", tj. Male rupe u otoplastici, koje su pogodne zvučnoj strasti. Defektovi ili ugnjetavajuće putovnice uši stvaraju se u uhu zbog pogrešnog sjedala. Unatoč mjerenju, otoplastike se također moraju prilagoditi, na primjer, u slučaju promjena u vanjskom uhu. U skladu s tim, kontrolu treba redovito provoditi kako bi se spriječile ili riješile probleme.

Putovnice za uši za djecu

OHR putovnice koriste se za slušnu skrb za djecu ako to zahtijeva vrsta ili stupanj gubitka sluha. Otoplastika se također pokazala u posebno aktivnoj djeci, jer su manje osjetljiva od slušnih pomagala s otvorenom opskrbom. To omogućuje djeci aktivnu, bezbrižnu igru. Međutim, rast djeteta zahtijeva redovito obnovu komada uha kako bi se osiguralo optimalno sjedalo.

Posebna područja primjene adolescenata uha

Ovisno o proizvodnji, putovnice uha mogu se koristiti i izvan klasične uporabe. Na primjer, oni se mogu koristiti kao mjera zaštite sluha za ljude na glasnim poslovima ili sviranje glazbe. Da bi to učinio, otoplastika blokira glasne zvukove, ali još uvijek je propusna za percepciju jezika. Više o zaštiti sluha možete pročitati na radnom mjestu ovdje . Osim toga, pravi dizajn može se dočarati pravi komad nakita od komponenti. Da bi se koristili uši kao nakit, pojedinačni izgled stvara se s bojama, sjajem i rhinestones.

PUSTORS EAR: Cijene i pretpostavka troškova

Otoplastika je uključena u cijenu slušnih pomagala. Budući da zakonska zdravstvena osiguravajuća društva obično pokrivaju troškove za ovo proporcionalno ili u potpunosti, troškovi plaćanja ušnih putovnica ovise o pridruženom slušnom aparanju.