Otoplastiken Erfahrungen und Wissenswertes

Putovnice i otoplastika uha u modernim slušnim pomagalima

U današnjem svijetu moderan slušni aparat nije samo vrlo lagan i mali, već donosi i neizmjerne performanse. Suvremene tehnologije omogućuju optimizaciju vašeg sluha pomoću slušnog aparata. Što dalje iskoristite mogućnosti novih tehnologija, to će u konačnici biti bolji dojam za slušanje. Odlučujući faktor je, naravno, snaga smanjenja vašeg sluha s jedne strane, a s druge strane i model slušnog aparata. Otoplastika se koristi za HDO slušna pomagala.

Što je otoplastika?

Otoplastika nije ništa drugo do izravna veza između vašeg uha i slušnog aparata. Ove otoplastike ili su povezane izravno na zvučno crijevo ili čvrsto na kućište.

Otoplastika osigurava maksimalno sigurno zadržavanje vašeg slušnog aparata unutar Auricle -a. U slučaju da imate visoki gubitak sluha, to će značajno pogodovati efektu pojačanja.

Saželi smo ovaj vodič za vas, u kojem možete pronaći sve informacije o otoplastici. Naši stručnjaci za slušne aparat vrlo su rado pružili vam ne -povezivanje i besplatno na telefonu. S nama dobivate preporuke i individualni savjet za svoj savršeni slušni aparat. Na taj način ubuduće možete savladati sve situacije sluha u budućnosti. Na zahtjev možete zakazati sastanak s našim stručnjacima za slušnu njegu izravno telefonom.

Vaš pojedinačni uho

Vaš je gubitak sluha pojedinačni, a vaše unutarnje uho s ušnim kanalom jednako je nepogrešivo kao i vaš otisak prsta. To znači da je vaša situacija jedinstvena i da se u skladu s tim mora ispitati i ocjenjivati. Jeste li znali da je vaš unutarnji uho ili ušni kanal tako jedinstven? Stoga je potrebno prvo napraviti točno precizan dojam vaših ušnih kanala, tako da otoplastika pronađe optimalno zadržavanje u ušima.

Kako bi mogao pojedinačno izraditi otoplastiku za svoj budući slušni aparat, akustičar zauzima tako prikupljeni dojam. Samo na temelju ovoga otoplastika prilagođena vašem ušnom kanalu, koja vam se tada savršeno uklapa u uho.

Stvaranje otoplastike ručno je izrađeno. Akustičar uvodi masu silikona u dio svog ušnog kanala, u kojem se treba koristiti otoplastika. Silikonska masa se stvrdne u uhu, pa akustičar dobiva precizan dojam vašeg ušnog kanala s ovim dojmom. S osjetljivom kožom unutar vašeg uha, materijal ne dolazi u kontakt. Naši akustičari rade tako pažljivo i rutinski da je postupak za njih potpuno bezopasan i bezbolan. Na temelju smanjenja, tada je moguće izgubiti sve detalje vašeg ušnog kanala. Ovdje se broji pravi oblik, jer u protivnom vaš slušni aparat neće ostati tamo gdje bi trebao biti. U većini slučajeva otoplastika se izrađuje u posebnom laboratoriju.

Maksimalna udobnost prilikom nošenja slušnog aparata

Otoplastika je izrađena od silikona ili druge plastike poput akrila. Odlučujući faktor je priroda s jedne strane, a s druge strane osjetljivost vašeg ušnog kanala. Svojstva materijala su različita, isto se odnosi i na stupanj tvrdoće.

Otoplastika tvrda ili mekana?

U pravilu, otoplastika ostaje u vašem ušnom kanalu nekoliko sati dnevno. Da bi otoplastika učinila što je moguće manjim primjetnim, koriste se i mekani i tvrdi materijali.

Ponekad se dogodi da uzrokuju alergije koje se koriste za otoplastiku. U takvim slučajevima, otoplastike mogu biti čak i pozlaćene ili ostakljene. Kao rezultat toga, s plastikom se ne daje izravan kontakt kože. Thermotec i Neuacril također se često koriste kao plastika bez alergena.

Najvažnija svojstva ušnih putovnica za slušna aparat su:

  • velika otpornost
  • Tolerancija kože
  • Fit

Otoplastična zaštita sluha

Jeste li znali da otoplastika ima drugu opciju? Također se mogu nositi kao pojedinačna zaštita sluha. Postoje čak i posebne slušalice koje s jedne strane služe kao zaštita sluha, a s druge strane koriste se za prosljeđivanje zvuka.

Otoplastika se također koristi kao individualna zaštita za sluh, jer nude bolju udobnost od uobičajenih čepova. Pored toga, zaštitni učinak je mnogo bolji.

posebno profesionalni glazbenici, glazbenici i druge profesionalne grupe koji moraju biti u stanju razumjeti zvukove i jezik, uglavnom koriste ovu individualnu zaštitu za sluh.

Otoplastika ne lažira zvuk i frekvencije jezika i glazbe, što je nažalost često slučaj s jednostavnim materijalima.

Također puno moderatora na televiziji i radiju, slušalice cijene kao otoplastike, kao i sigurnosne snage i novinare. Stoga vam je lakše čuti i razumjeti jezik unatoč buci okoline. Cijena za takvu otoplastiku također se temelji na području primjene, a cijene, između ostalog, ovise o materijalu.