(Plötzlicher) Hörverlust auf einem Ohr: Ursachen, Symptome, Behandlung

Nagli gubitak sluha na jednom uhu

Odjednom se jedva čuje na uhu ili uopće, može biti više straha. Odmah snimaju scenarije horora - ali Ne uvijek je to trajno ograničenje ili ozbiljni uzroci. Međutim, stupanj jednog gubitka sluha može proširiti ograničenja ili na potpuno gluhoću. U skladu s tim, odgovarajuće simptome definitivno treba shvatiti ozbiljno , ali nije preporučljivo panici. Posjet stručnjaku pruža informacije o uzrocima i prikazuje metode liječenja.

Jedan -gubitak sluha: Uzroci i simptomi

Iznenadni gubitak sluha na uhu kroz gubitak sluha

Ako je saslušanje uha odjednom ograničeno ili izgubljeno, to može biti indikacija sluh biti, jer se to gotovo uvijek događa jedna od strane. U ovom slučaju Dodatni simptomi poput dosadne boli, tinnitus i vrtoglavica. Nije potpuno jasno zašto se to uopće događa. Vjerojatno je pojava cirkulacijskog poremećaja dospijeća i favorizirana je različitim čimbenicima, uključujući stres. Rezultat je umro ili ograničenje funkcionalnosti stanica kose, što znači da iritacija mehaničkih podražaja u električnim podražajima. Kao rezultat, stvara se Odmor za slušanje.

One -osirani gubitak sluha putem otitis

gubitak sluha s jednim osobama ne znači uvijek gubitak sluha. Također se može pripisati stručno kako bi se izbjegle nepoželjne posljedice ne -tretmana. Česta ili dugo -lasting upale uha u uhu mogu nanijeti trajnu štetu na sluhu.

Pomicanje uha kao okidač gubitka sluha s jednim osobama

Ako ušne vosak začepi ušni kanal, sluh može patiti. U pravilu se konstipacija posebno brzo određuje tijekom medicinskog pregleda, jer se obično ispituje vanjski ušni kanal u otoskopiji. Čišćenje uha , zatvor se može relativno lako ukloniti. U pravilu se saslušanje uslijed toga vraća .

Kratkoročni gubitak sluha na jednom uhu kroz hladnoću/koronu

Jedan od klasičnih simptoma u prehladama je Oteklina nazalne sluznice membrane . Oteklina zauzvrat ometa ventilaciju uha , a u nekim slučajevima dovodi do nakupljanja tekućine u ovome. Osjećaj pritiska u uhu i smanjeni dojam za slušanje može rezultirati. Uglavnom gubitak sluha nestaje zajedno s preostalim simptomima prehlade .
U vezi s Coronom, problemi sa sluhom više puta se izvještavaju, ali to je prilično rijedak simptom na koji je dostupno nekoliko detalja. Može se pretpostaviti da simptomi povezani s infekcijom korone mogu dovesti do slušanja srca poput uobičajene prehlade.

gubitak sluha na jednom uhu nakon leta

Pritisak na uši prilikom letenja je široki problem , posebno kod djece. U nekim slučajevima pritisak, koji je povezan s ograničenim razumijevanjem sluha, ostaje čak i nakon slijetanja. Koliko je potrebno da se izjednačavanje tlaka savlada i obnavlja slušanje je visoko pojedinačno . Većinu vremena jednostavna taktika izjednačavanja tlaka , poput pijenja ili gutanja snažno pomažu. Tijekom letenja, preporučljivo je žvakati desni preventivno žvakaće gume i imati dovoljno pijenja s energičnim gutanjem. U nekim se slučajevima gubitak sluha s jednim osobama može produžiti s obzirom na vrijeme, ali nakon nekoliko dana trajnih problema, treba uzeti u obzir posjet liječnika .

Ostali razlozi za iznenadni, jedan odvareni gubitak sluha

  • Fizička oštećenja
  • Pritisak na audio živac
  • Problem u unutarnjem uhu: npr. Infekcije
  • Bolesti: npr. Opisnici, zaušnjaci, meningitis

Gubitak sluha na jednom uhu: liječenje

Ako nema ozbiljnih oštećenja, trebali biste pričekati nekoliko dana i promatrati hoće li se vaše uho oporaviti. Ako to nije slučaj ili se simptomi pogoršaju, preporučuje se posjet ENT Doctor -u . Ako je ovaj gubitak sluha ili Određuje liječenje lijekova uglavnom obećavajući. Učji uši također se mogu relativno lako otkloniti čišćenjem, dok se gubitak sluha povezan s hladnoći često smanjuje s agensima za dekongestant.

Ako postoji nepopravljiva ili posebno ozbiljna šteta, Slušni aparat mogu stvoriti . Ovdje su, posebno, cros uređaji idealni, koji pojačavaju zvuk zahvaćenog uha i prenose ga u zdravo uho. Tako da možete ponovo napraviti svoje tonalno okruženje.