MySecondEar Kunde mit Insekt im Ohr

Jeste li ikad imali insekta u uhu?

Zapravo se može dogoditi da insekt nađe svoj put u uho. U početku to možda nećete primijetiti, ali vaše uho počinje svrbež. Ako onda odete liječniku, on će vam naći malog krivca u uhu.

U ovom slučaju liječnik uha, nosa i grla poprima ispiranje uha da bi insekt ponovno dobio vani.

Na primjer, žena u Kini doživjela je tako nešto. Nakon što je četiri dana osjetila svrbež u uhu, otišla je svom liječniku. Zapravo je otkrio nešto na uhu što tamo nije pripadao. Pauk koji je skakao puzao je u spavaću ženu i tamo se nastanio kod kuće. Međutim, budući da se pauk nije htio više dobrovoljno iseliti, liječnik je morao pomoći.

Predenje u uhu

U Australiji je muškarca po imenu Hendrik Helmer mučio jaku bol u uhu u noći. Bojao se da mu se australski pauk otrova gnijezdio u uhu, a u početku je i sam isprao uho. U konačnici, nepozvani gost mogao je biti izložen samo u bolnici: liječnik je u svom ušnom kanalu pronašao žohar dugačak 2 cm. Doktor je prvo morao ubiti žohar kako bi mogao osloboditi muškarca od nje.

U Indiji je pacijent s uhom bio sličan. Živi roštilj ugodan se u čovjekovom uhu. Čovjek je osjećao jake uho, zbog čega je otišao liječniku u bolnicu. Roštilj je jedan od insekata koji se tijekom dana skrivaju u uskoj špilji, a zatim su aktivni noću, a ovaj je primjerak pronašao čovjekov ušni kanal kao špilju.

Je li uho čvršće opasno u uhu?

Možda je ideja posebno neugodna za vas, što bi moglo potražiti špilju iz carstva insekata u vašoj neposrednoj blizini. Na primjer, postoje mnoge priče o tuširanju o naušnicama. Uši su također domaće, a imaju posebne kliješta s kojima biste trebali povrijediti ušne bube osobe. Ali to je zapravo mit, jer iako ti insekti imaju izvanredne kliješta, ime je pogrešno. Međutim, uši su se zapravo koristile u medicinske svrhe u ranijim vremenima. U srednjem vijeku bili su brušeni da ih koriste u slučaju bolesti uha. U to se vrijeme vjerovalo da će prah pomoći kod upale ili uho u ušnom kanalu.

Ostale zemlje, ostale carine

Ako svoje noći provedete na otvorenom, može se dogoditi da se gnijezdo insekata u ušima. Drevni Egipćani su stoga koristili poseban naslon za glavu. Kao rezultat toga, umanjili su rizik da uljez može ući u nos, usta ili uho. Međutim, udobnost za spavanje ostavila je puno željenog.

U nekim afričkim kulturama potpuno je normalno spavati na zemlji. Kao rezultat toga, ljudi su izravno izloženi mnogim insektima i trebaju odgovarajuće zaštitne mjere. Neki narodi znaju da se podržavaju na laktovima kako bi spavali. Glava se pohranjuje bilo na ramenu ili na dlanu. Dakle, insekta je teže doći do povećanog položaja glave i pronaći nezaštićen fizički ulaz poput ušiju, nosa ili usta.

Ispravan postupak insekta u uhu

Ako zapravo imate osjećaj da vam se insekt pomaknuo u uho, tada biste trebali vidjeti liječnika što je prije moguće. Možda vam je umirujuće kad znate da se takvi slučajevi rijetko javljaju. Priroda je razvila sofisticirani mehanizam prirodne obrane. Jeste li znali da insekte mogu odložiti gorke tvari koje su sadržane u vašem ušnom vosku?

Vrijedni savjeti za takve situacije:

U svakom slučaju, trebali biste ostati mirni. Čak i ako ideja pokrene paniku u vama, trebali biste znati da u većini slučajeva insekti samostalno puze iz uha.

Pristupite liječniku koji odmah može profesionalno ukloniti insekte pravim instrumentima. Tako izbjegavate da vam se u uho dodaju nepotrebna oštećenja.

Ako niste u stanju ukloniti životinju za puzanje od liječnika, možete nastaviti na sljedeći način: Sklonite glavu tako da zahvaćeno uho pokaže. Sada stavljate biljno ulje, na primjer maslinovo ulje. Pričekajte nekoliko minuta dok ulje ne može raditi. Dakle, ubijate insekta. Zatim isperite uho mlakom vodom. Provjerite je li insekt dovršen. Ako nedostaju pojedini dijelovi životinje, odmah biste trebali otići liječniku. U svakom slučaju, pregledajte uho kako biste mogli isključiti ozljede.

Nikada ne smijete pokušati ukloniti insekte pincetom ili drugim objektom iz ušnog kanala. Uz to možete donijeti samo insekta u ušni kanal, u najgorem slučaju u kojem ga također može staviti. Postoji rizik od kršenja vašeg ušne buke. .

Imate li još kakvih pitanja o gubitku sluha ili drugih tema? Možete nas kontaktirati telefonom. Naš obučeni stručnjak za slušnu njegu Nudi vam detaljan i ne -povezivanje savjeta. Ovo je naravno besplatno za vas.