Telefonspule Hörgerät: Alles was Sie wissen müssen | MySecondEar

Slušni aparat za telefonsku zavojnicu: sve što trebate znati

T-zavojnica, poznata i kao indukcijska zavojnica ili telefonska zavojnica, mali je komad metala koji je usko omotan bakrom i može primati i voditi elektromagnetske signale. Telefonska zavojnica ima ime po originalnoj funkciji kako bi olakšala pozive. T-zavojnica pretvara magnetsku energiju u električnu energiju, koja se potom pojačava u visokokvalitetni signal za reprodukciju implantata slušnog aparata ili kohlea.

Induktivni slušni sustav jedan je od načina za bežično prenošenje signala na slušna aparat ili implantate Cochlea. Takav se sustav sastoji od indukcijskog sustava petlje koji je položen u pod ili na zid. Ovom petljom upravlja poseban pojačalo, tako -označeni pogonitelj petlje. Vozač petlje hrani se željenim signalima kao što su jezik, glazba ili najave, što znači da se magnetsko polje gradi unutar indukcijske petlje. Ako se u ovo magnetsko polje unese druga žica, ova žica "inducira" napon koji odgovara izvornom signalu i može se primiti drugim uređajima.

T-zavojnica se može koristiti zajedno s induktivnim slušnim sustavima. Signale koji se prenose pomoću induktivnih slušnih sustava mogu primiti T-zavojnica u implantatu slušnog aparata ili kohlea i na taj način ga pojačati u visokokvalitetni signal za reprodukciju. To zatim doseže dotičnu osobu bez zaokreta, što jamči reverberaciju i prijenos podstrukture u uho.

Postoje različite svakodnevne situacije u kojima se može koristiti telefonska zavojnica. Sve više javnih zgrada instalira induktivne slušne sustave. Prije događaja, uvijek treba pitati jesu li odgovarajući sustavi slušanja dostupni i uključeni kako bi telefonska zavojnica mogla povećati audio signale tijekom događaja u implantatu slušnog aparata ili Cochlea. Koncerti, kazalište, kino posjeti i druga iskustva postaju potpuno akustički vidljivi. Pored toga, prigušeni su dosadni ometajući čimbenici, poput loših akustika, glasne buke ili velike udaljenosti do izlaznog signala.

Ukratko, može se reći da T-zavojnica ili telefonska zavojnica u kombinaciji s induktivnim slušnim sustavima nudi vrlo korisnu priliku za osobe s problemima sa sluhom kako bi mogli jasnije i više problema shvatiti akustičke signale. Induktivni slušni sustavi instaliraju se u sve više i više javnih zgrada i omogućuju bolji prijenos jezika, glazbe i drugih audio izvora.