Tieftonschwerhörigkeit: Ursachen, Symptome, Behandlung

duboki gubitak sluha: što je to?

Sluh bez neobičnog sluha jedan je od , iako funkcionalni poremećaj u srednjem uhu također može pokrenuti ograničenje u niskom -Tone područje. Jedan govori o tonovima niskih frekvencija s frekvencijom manje i do 2000 hertza. Ako se ograničenje pojavi zajedno s visokim zvučnim ili srednjim gubitkom sluha, dijagnosticiran je gubitak sluha širokopojasne mreže. Zbog velike individualnosti gubitaka sluha, uzroci i simptomi gubitka sluha moraju se promatrati na različit način, osim tipa i ozbiljnih. Koliko sluh dubokog sluha smanjuje svakodnevni život, stoga je multifaktorijalni i ovisi o pojedinačnom slučaju.

Uzrok: Kako nastaje duboki gubitak sluha?

Razlozi zbog kojih se događa duboko sluh sluha su raznoliki. Budući da je sluh -više gubitka sluha nastaje zbog oštećenja stanica kose, mora se klasificirati kao sensorinuralni gubitak sluha . I Age -povezano trošenje (presbyakusis) i zagađenje bukom mogu pokrenuti gubitak sluha u području niske frekvencije. Pored toga, Infekcije i infekcije jedan su od mogućih uzroka. A gubitak sluha koji se događa, na primjer, prekomjernog stresa ili buke, također može ostaviti trajna ograničenja u slušanju dubokog tona.

Uzrok leži u srednjem uhu, uglavnom se temelji sljedeći okidač:

Pored toga, sluh dubokog saslušanja na jednom uhu potencijalni je popratni simptom poteškoća u grlićama maternice . U nekim slučajevima Uho zvukovi , vrtoglavica, i hiperakusis

Simptomi: prepoznati duboki gubitak sluha

Ljudi koji se čuju sa saslušanja -više gubitka sluha ne mogu čuti duboke frekvencije iz 2000 Hertza ili niže. Sam glasnoću slušanja obično ne utječe, ali razumijevanje je i dalje ograničeno. Kao rezultat toga, oni koji su pogođeni i dalje su prilično dobri za raspravu o jednoj -jednoj raspravi. S druge strane, grupna zabava i razgovori u glasnim okruženjima predstavljaju mnogo veće poteškoće. Također je uočljivo da je bas tonove posebno teško razumjeti prilikom slušanja glazbe ili dubokih glasova.

Dijagnoza: Kako je sluh dubokog saslušanja?

Uz pomoć testova sluha stvara se glineni audiogram. To pokazuje krivulje sluha pacijenta na koje se može pročitati prag sluha. Prag sluha opisuje frekvenciju da su tonovi vidljivi na odgovarajuću osobu. To su dvije krivulje- krivulja zraka i kostiju- koje dopuštaju izjave o podrijetlu gubitka sluha. U skladu s tim, moguće je odlučiti može li se nedostatak koji pokreće duboko zvučni sluh u unutarnjem ili srednjem uhu.

Audiogrami dubokog gubitka sluha

Na audiogramu je prikazan mogući tijek krivulja kostiju i zračnih cijevi u slučaju dubokog zvuka. Upečatljivo je da je sluh performansi u rasponu duboke frekvencije značajno lošiji nego u sredini i na kraju u visokofrekventnom rasponu, od približno 2000 hertza, zabilježene su dobre slušne usluge.

Liječenje: Što učiniti s dubokim sluhom?

Oštećenja unutarnjeg uha obično su nepopravljiva. Oštećene stanice kose ne mogu se obnoviti, a tretman sa slušnim aparatom je potrebno. Da bi se liječio duboko zvučni saslušanje uzrokovano srednjim uhom, manje intervencije ili implantati postati. Sljedeće se primjenjuje: što se ranije pokreće, to je bolje za ostatak saslušanja. Preporučljivo je spriječiti gubitak sluha prije nego što može prouzrokovati trajnu štetu. Nisko zagađenje bukom i Smanjite stres što je moguće smanjiti rizik od oštećenja sluha.