Wasser im Ohr beim schwimmen

Bilo nakon plivanja, brzi tuš ili vlak u bazenu, često voda ostaje u uhu i utječe na naše razumijevanje slušanja. Uho se osjeća začepljeno i sve zvuči pari. Ponekad ovaj učinak traje nekoliko dana. Budući da u vodi mogu biti i klice koje mogu uzrokovati infekciju, razumljivo je ako ga želite brzo izvući iz uha. Zato smo sastavili najbolje i najbrže načine da u ovom postu oslobodite uho od tekućine.

Koje su posljedice vode u uhu?

Tekućina u uhu potiče rast gljiva i bakterija i može dovesti do infekcije popraćene oticanjem ili iritacijom. Često se pojavljuje svrbež, koji se pojačao pri povlačenju u ušnu školjku. Problem je također prečesto čišćenje uha, jer se previše uklanja previše ušnog voska. Međutim, ovo štiti vaše uši od upuštanja od štetnih bakterija ili gljiva. Ako voda uđe u uho, obrambena funkcija je oslabljena i postoji rizik od upale akutnog uha. Postoji visok rizik od takvih infekcija, posebno pri plivanju u prljavim vodama ili u vrtlogu. U teškim slučajevima takva se infekcija može čuti čak ili upala širi se u unutarnjem uhu i drugim dijelovima tijela. Ako voda u uhu uzrokuje bol, svakako biste trebali posjetiti liječnika. Bol ili svrbež ukazuje na postojeću infekciju u ušnom kanalu. Povećani kontakt sa soli i klorom stimulira ušni kanal i favorizira prodiranje stranih tijela. Sastojci kozmetike također mogu dovesti do iritacije i pukotina u uhu i, ako je potrebno, promicati prodor tekućine u uhu.

Kako mogu ukloniti vodu u uho?

Postoji nekoliko opcija za uklanjanje vode s uha. Međutim, tekućine obično nestaju iz uha same. Ako želite brže ukloniti tekućinu, ovdje smo naveli najbolje mjere za potporu kako bismo mogli brzo dobro čuti.

Stvorite vakuum u uhu

lagano sklonite glavu i stavite dlan na zahvaćeno uho. Sada brzo povucite ruku i ponovo je otvorite. Vodu treba izvući iz uha kroz vakuum.

Neka voda ispari

Drugi način uklanjanja vode s uha je da voda ispari. Da biste to učinili, držite se u uho s puhanjem s najnižom razinom, držite najmanje jednu udaljenost od 30 cm do uha. Pomaknite sušilo za kosu naprijed -natrag dok povlačite ušnu ušnu školjku. Nakon nekoliko minuta puhanja, voda u uhu trebala je ispariti.

Toplo oblaganje na uhu

Opsadite krpu za pranje u toploj vodi i stavite je na uho. Ostavite krpu za 30 sekundi i napravite minutu. Ponovite postupak četiri do pet puta.

Povucite ušnu ušnu školjku

imaju tendenciju sa strane. Pogođeno uho mora usmjeriti prema dolje. Zatim povucite u ušnu školjku. Voda se kreće i može se isušiti.

METODA VALSAVA

Zatvorite usta i zadržite nos. Zatim očistite nos da očistite ušni kanal. Često možete čuti kratku pukotinu. Ovo je znak da je cijev sada besplatna.

Over -the -counter uho kapi

U nekim ljekarnama ne možete pronaći kapi na recept s prirodnim sastojcima. Ponekad voda uzrokuje oticanje ušnog voska. To se može omekšati kapima ušiju i odvoda. Međutim, trebali biste unaprijed pročitati umetak paketa kako biste izbjegli neželjene nuspojave.

Cans za uši

limenke za uši također mogu popraviti situaciju u uhu. To su šuplje svijeće izrađene od voska koje možete najaviti prilikom leženja. Vosak osigurava toplinu u uhu i može uzrokovati da teče voskom vode ili uha. Međutim, ovu metodu treba provesti s oprezom. Ako se toplina u uhu nelagodno ispuni, najbolje je učiniti bez nje. Ova je metoda alternativna medicinska mjera. Toplina je namijenjena poticanju pozitivnih procesa u uhu i pustiti da se voda isključi. Međutim, lijek za začepljene ušne kanale nije znanstveno potvrđen.

Voda u uhu ne nestaje i imam bolove?

U ovom se slučaju najavljuje moguća infekcija u uhu. Odmah posjetite liječnika uha. Podloga voda se usisava. Ako se upala već dogodila, vaš će liječnik uši propisati uši ili antibiotike. Ako tretman ne ustručava nepotrebno. To može doći do komplikacija poput gubitka sluha ili kronične upale u uhu. Upala akutnog ušnog kanala obično se može dobro liječiti konvencionalnim lijekovima ako se liječenje odvija odmah. U slučaju začepljenog uha, profesionalno čišćenje od doktora uha također može popraviti situaciju. Posebne i rijetke gljivice ili bakterije posebno mogu odgoditi liječenje. Specifična anatomska priroda uha također može imati negativan utjecaj na liječenje upale ušnog kanala. Pored toga, alergijska reakcija na sastojke s kapi uha može dovesti do iritacije.

Mogu li spriječiti prodiranje vode u uhu?

Da, možete spriječiti unaprijed prodiranje vode. Ušne čepove za zaštitu vode štite ušni kanal ispred njega prilikom plivanja ili plivanja. Međutim, definitivno biste trebali redovito dezinficirati čepiće za uši nakon nošenja kako biste izbjegli prodor bakterija ili gljiva. Vaš hörakustiker može vas podržati u ispravnom izboru čepa za uši. Izbjegavajte prečesto i intenzivno čišćenje uha. Ušnog voska u uhu štiti vas od infekcija, ako je premalo u uhu, vaša obrambena funkcija je oslabljena. Topla voda je već dovoljna za higijenu desnog uha. Treba izbjegavati učestalo korištenje naušnica. Ako ste ronioci ili plivači koji redovito putuju u dubljim vodama, uporaba prirodnih kapi uha preporučuje se prije kontakta s vodom. Ne vozite se previše duboko u ušni kanal s pamučnim brisama, ozljedama i pukotinama olakšavaju ulazak u uho i druga strana tijela. Ako nije apsolutno neophodno, izbjegavajte upotrebu kapica za kupanje tijekom plivanja, što vam može ostrugati kožu u uho i također stvoriti nepovoljne mogućnosti za bakterije i gljive.